Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç2 yemek yemek kaşığı tereyağ3 yemek yemek kaşığı arpa şehriye2 5 su bardağı sıcak suTuzlu Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle 1 su bardağı pirincimizi 1 barbar alıyoruz ve sıcak su ile yıkıyoruzdaha sonra süzgece süzüp bekletiyoruzTenceremizi ocağa koyduktan sonra tereyağı ekliyoruz arpa şehriyeleri üzerine ekleyip kavuruyoruzIyice pembeleştikten daha sonra süzdüğümüz pirinci üzerine ekleyip yağda birkaç dakika kavuruyoruzsonradan tuzlu ve 2 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip son bir defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruzOcağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişmesini bekliyoruzsonra havlu peçete ile ağzını kapatırsanız demlenmesini sağlarsınız Size tane tane tereyağlı pirinç pilavıol Sağlık Durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur