iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Sebze Çorbam (Benim Muhteşem Özel Tarifimdir) İçin Malzemeler
*2 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 diş sarımsak
*2 adet domates
*Yarım limon
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Terbiyesi için :
*1 çay bardağı un
*Sıcak su
Tereyağlı Sebze Çorbam (Benim Muhteşem Özel Tarifimdir) Yapılışı Öncelikle sizlerle her daim çok beğenilen ve ‘ O sebze çorbandan yapar mısın’ dedirten tereyağlı sebze çorbamın tarifini verdiğimi söylemek istiyorum Bu tarifi buluşum Yemek pişirme ve gurme damak tadımın tecrübesine dayanmaktadır Bu gibi pek çok tarifim var ve yavaş yavaş sizlerle paylaşabileceğimi düşünüyorum
Başka bir tarifimde de belirttiğim gibi benim yemeklerimin sırrı tereyağı ile soğanı eritirken baharatları (özellikle tuzu ve karabiberi o an ekliyor olmamdandır Siz ‘aman Ne fark eder ki hepsi karışmıyor mu sonunda!’ Diyor olabilirsiniz ama soğan baharatları çektiği zaman daha güzel aroma veriyor yemeğinize
Bu çorbayla ilgili bir başka detay ise evde sadece domates, patates ve bir havuç bir avuç da pirinç kaldıysa bile terbiyesi ve tereyağı yada Yoksa elinizde Sıvı yağ ile Harika bir çorba yapabilmeniz Tabi limonu unutmadan
Ayrıca özellikle kış aylarında yaptığım bu sebze çorbasını içerseniz emin olun ki bağışıklık sisteminizi güçlendirir hastalıklardan sakınırsınız
Tadına gelecek olursak yaparken bile ağzım sulanıyor, kokusu öyle güzel ki patateslerin pişip pişmediğini kontrol bahanesiyle bir kaç kaşık yemekten kendimi alamıyorum
Şimdi hazırlanışına geçiyorum:
Öncelikle tepeleme tereyağını bir güzel eritiyoruz Yağ tamamen eriyince süper ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz Hemen bu aşamada göz kararı ( Eğer ölçüye ihtiyaç duyuyorsanız iki çimdik) baharatları ekliyoruz Soğan iyice kavrulunca önceden rendelediğimiz domatesleri tabi kabukları soyulacak ekliyoruz Biraz suyu çıkınca minik minik doğradığımız havuçları ekliyoruz Birkaç kere döndürüp kavuruyoruz Yine minik minik doğradığımız patatesleri ekliyoruz Ve üzerine sıcak su ekliyoruz Altını iyice kısıyoruz
Kaynayınca bir kaç kere karıştırıyoruz 1 çay Bardağı inçe pirinçi ekliyoruz Resimdeki gibi su fazlalığı olacak Tekrar kaynadığında biraz daha sıcak su ekliyoruz ( daha fazla pirinç eklemeyin lapa olur )
Biraz geç pişiyor çünkü patatesler ve havuçlar var 1 çay bardağında bir Yemek kaşığı unu sıcak su ile eritip çorbanın üzerine terbiye yapıyoruz Yavaş yavaş ekliyoruz ki topaklanmasın Ve karıştırıyoruz Ocağın altını hiç kapatmıyoruz Son olarak yarım limonu sıkıyoruz Hala kaynamaya devam etmeli, ara sıra kontrol edin piştiğinden emin olunca altını kapatın
Çorbayı sıcak sevenler için önerim ;
Çorba kaynarken tabaklara paylaştırmanız O zaman çorbanızı soğutmak oldukça güç olacaktır
Kaselere dolduruyoruz ve resimlerini paylaşıyoruz
Yaparsanız paylaşırsanız çok sevinirim, ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum
Afiyet olsun
*2 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 diş sarımsak
*2 adet domates
*Yarım limon
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Terbiyesi için :
*1 çay bardağı un
*Sıcak su
Tereyağlı Sebze Çorbam (Benim Muhteşem Özel Tarifimdir) Yapılışı Öncelikle sizlerle her daim çok beğenilen ve ‘ O sebze çorbandan yapar mısın’ dedirten tereyağlı sebze çorbamın tarifini verdiğimi söylemek istiyorum Bu tarifi buluşum Yemek pişirme ve gurme damak tadımın tecrübesine dayanmaktadır Bu gibi pek çok tarifim var ve yavaş yavaş sizlerle paylaşabileceğimi düşünüyorum
Başka bir tarifimde de belirttiğim gibi benim yemeklerimin sırrı tereyağı ile soğanı eritirken baharatları (özellikle tuzu ve karabiberi o an ekliyor olmamdandır Siz ‘aman Ne fark eder ki hepsi karışmıyor mu sonunda!’ Diyor olabilirsiniz ama soğan baharatları çektiği zaman daha güzel aroma veriyor yemeğinize
Bu çorbayla ilgili bir başka detay ise evde sadece domates, patates ve bir havuç bir avuç da pirinç kaldıysa bile terbiyesi ve tereyağı yada Yoksa elinizde Sıvı yağ ile Harika bir çorba yapabilmeniz Tabi limonu unutmadan
Ayrıca özellikle kış aylarında yaptığım bu sebze çorbasını içerseniz emin olun ki bağışıklık sisteminizi güçlendirir hastalıklardan sakınırsınız
Tadına gelecek olursak yaparken bile ağzım sulanıyor, kokusu öyle güzel ki patateslerin pişip pişmediğini kontrol bahanesiyle bir kaç kaşık yemekten kendimi alamıyorum
Şimdi hazırlanışına geçiyorum:
Öncelikle tepeleme tereyağını bir güzel eritiyoruz Yağ tamamen eriyince süper ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz Hemen bu aşamada göz kararı ( Eğer ölçüye ihtiyaç duyuyorsanız iki çimdik) baharatları ekliyoruz Soğan iyice kavrulunca önceden rendelediğimiz domatesleri tabi kabukları soyulacak ekliyoruz Biraz suyu çıkınca minik minik doğradığımız havuçları ekliyoruz Birkaç kere döndürüp kavuruyoruz Yine minik minik doğradığımız patatesleri ekliyoruz Ve üzerine sıcak su ekliyoruz Altını iyice kısıyoruz
Kaynayınca bir kaç kere karıştırıyoruz 1 çay Bardağı inçe pirinçi ekliyoruz Resimdeki gibi su fazlalığı olacak Tekrar kaynadığında biraz daha sıcak su ekliyoruz ( daha fazla pirinç eklemeyin lapa olur )
Biraz geç pişiyor çünkü patatesler ve havuçlar var 1 çay bardağında bir Yemek kaşığı unu sıcak su ile eritip çorbanın üzerine terbiye yapıyoruz Yavaş yavaş ekliyoruz ki topaklanmasın Ve karıştırıyoruz Ocağın altını hiç kapatmıyoruz Son olarak yarım limonu sıkıyoruz Hala kaynamaya devam etmeli, ara sıra kontrol edin piştiğinden emin olunca altını kapatın
Çorbayı sıcak sevenler için önerim ;
Çorba kaynarken tabaklara paylaştırmanız O zaman çorbanızı soğutmak oldukça güç olacaktır
Kaselere dolduruyoruz ve resimlerini paylaşıyoruz
Yaparsanız paylaşırsanız çok sevinirim, ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum
Afiyet olsun