iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet büyük boy soğan
*1 adet orta boy havuç
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet orta boy patates
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı az haşlanmış bezelye
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler şeklinde doğruyoruz Sıvı yağ ile soğan ve havuçları orta ateşte 45 dakika güzelce kavuruyoruz Salça ve patatesleri ekleyip 23 dakika daha kavuruyoruz Sonra bulguru ekliyoruz ve bulgurlar tane tane ayrılana kadar kavurmaya devam ediyoruz Hepsi güzelce kavrulunca sıcak suyu, bezelyeleri ve tuz ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz Kaynayana kadar açık kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (Suyunu arada kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz) Bulgurlar suyu çekip iyice piştiğinde ocağı kapatıyoruz Tereyağını ekleyip karıştırmadan kağıt havlu veya temiz bir bezle üzerini örtüyoruz ve 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz 15 dakika sonunda karıştırıp servis edebilirsiniz
Et ve sebze yemeklerinin yanında olduğu gibi tek başına veya yoğurt eşliğinde de muhteşem bir lezzet olan bu pilavı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet büyük boy soğan
*1 adet orta boy havuç
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet orta boy patates
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı az haşlanmış bezelye
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler şeklinde doğruyoruz Sıvı yağ ile soğan ve havuçları orta ateşte 45 dakika güzelce kavuruyoruz Salça ve patatesleri ekleyip 23 dakika daha kavuruyoruz Sonra bulguru ekliyoruz ve bulgurlar tane tane ayrılana kadar kavurmaya devam ediyoruz Hepsi güzelce kavrulunca sıcak suyu, bezelyeleri ve tuz ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz Kaynayana kadar açık kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (Suyunu arada kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz) Bulgurlar suyu çekip iyice piştiğinde ocağı kapatıyoruz Tereyağını ekleyip karıştırmadan kağıt havlu veya temiz bir bezle üzerini örtüyoruz ve 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz 15 dakika sonunda karıştırıp servis edebilirsiniz
Et ve sebze yemeklerinin yanında olduğu gibi tek başına veya yoğurt eşliğinde de muhteşem bir lezzet olan bu pilavı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun