iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*2 kahve fincanı yumuşamış tereyağ
*1 yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mahlep
*Un (Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak kadar)
Üzerine
*Susam
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 su bardağı su
Tereyağlı Simit Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve şekeri koyup eritelim Daha sonra yumurtayı kıralım Yumuşayan margarini, sıvı yağ ekleyelim karıştıralım Sonra mahlep ve unu koyup tuzunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim En az yarım saat ağzını kapatalım ve hamuru mayalanmaya bırakalım Pekmezi suda eritelim Susamı da bir kaseye koyalım Mayalanan hamurdan ceviz kadar parçalar alıp resimdeki gibi yuvarlayalım Önce pekmeze sonra susama bulayalım her tarafını 200 °fırında üzerleri kızara kadar pişirelim
Not Ben biraz tereyağını eritip arada elimi tereyağlayıp elimdeki hamuru yağladım
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*2 kahve fincanı yumuşamış tereyağ
*1 yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mahlep
*Un (Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak kadar)
Üzerine
*Susam
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 su bardağı su
Tereyağlı Simit Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve şekeri koyup eritelim Daha sonra yumurtayı kıralım Yumuşayan margarini, sıvı yağ ekleyelim karıştıralım Sonra mahlep ve unu koyup tuzunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim En az yarım saat ağzını kapatalım ve hamuru mayalanmaya bırakalım Pekmezi suda eritelim Susamı da bir kaseye koyalım Mayalanan hamurdan ceviz kadar parçalar alıp resimdeki gibi yuvarlayalım Önce pekmeze sonra susama bulayalım her tarafını 200 °fırında üzerleri kızara kadar pişirelim
Not Ben biraz tereyağını eritip arada elimi tereyağlayıp elimdeki hamuru yağladım