iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Su Böreği ( Hazır Tadında ) Tarifi İçin Malzemeler
*7 adet yufka
İç Sosu;
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı yoğurt
*100 gr erimiş tereyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı;
*400 gr çeçil peynir
*35 sap maydanoz
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 şişe soda
Tereyağlı Su Böreği ( Hazır Tadında ) Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün nefis tereyağlı çeçil peynirli bir börek tarifim var Kokusu ve tadıyla su böreğini aratmayan bu böreği kesinlikle denemelisiniz
Öncelikle bir kasede sosunu hazırlayıp çırpalım Ayrı yerde çeçil peyniri didikleyip maydanozla karıştıralım
Fırın tepsimizi yağlayalım Bir bütün yufkayı kenarlarını dışarı sarkıtarak tepsimize yayalım İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üstüne yayalım Yumurta fırçasıyla heryerini eriyip soğutulmuş tereyağıyla yağlayalım Üzerine sosumuzu dökelim Üçüncü yufkamızı iri parçalara ayırıp üstüne yayalım Tereyağımızı sürüp soslayalım Üzerine maydanozlu çeçil peynirimizin yarısını serpelim Dördüncü yufkamızı iri parçalara ayırıp yayalım Tereyağı sürüp sos dökelim Beşinci yufkamızı parçalayıp yayalım Tereyağ sürüp soslayalım Kalan maydanozlu peynirimizi serpelim Altıncı yufkamızı da iri parçalara ayırıp yayalım Tereyağımızı sürüp kalan sosumuzun tamamını yayalım Son yufkamızı da parçalamadan üzerine kapatıp kenerları içine katlayalım Tepsiden taşan en alttaki yufkayı da üzerine kapatalım Artan tereyağımıza yumurta sarısı koyup çırpalım Böreğimizin her yerine sürelim Üzerine de soda dökelim 170 dereceli fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim Pişince bekletmeden tepsiyi çıkaralım Üzerini temiz bir mutfak beziyle yada bir gazeteyle kapatalım Yarım saat kadar bu şekilde bekletelim(Üzerinin yumuşak olması için) Daha sonra dilimleyip servis edelim Afiyet olsun
*7 adet yufka
İç Sosu;
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı yoğurt
*100 gr erimiş tereyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı;
*400 gr çeçil peynir
*35 sap maydanoz
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 şişe soda
Tereyağlı Su Böreği ( Hazır Tadında ) Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün nefis tereyağlı çeçil peynirli bir börek tarifim var Kokusu ve tadıyla su böreğini aratmayan bu böreği kesinlikle denemelisiniz
Öncelikle bir kasede sosunu hazırlayıp çırpalım Ayrı yerde çeçil peyniri didikleyip maydanozla karıştıralım
Fırın tepsimizi yağlayalım Bir bütün yufkayı kenarlarını dışarı sarkıtarak tepsimize yayalım İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üstüne yayalım Yumurta fırçasıyla heryerini eriyip soğutulmuş tereyağıyla yağlayalım Üzerine sosumuzu dökelim Üçüncü yufkamızı iri parçalara ayırıp üstüne yayalım Tereyağımızı sürüp soslayalım Üzerine maydanozlu çeçil peynirimizin yarısını serpelim Dördüncü yufkamızı iri parçalara ayırıp yayalım Tereyağı sürüp sos dökelim Beşinci yufkamızı parçalayıp yayalım Tereyağ sürüp soslayalım Kalan maydanozlu peynirimizi serpelim Altıncı yufkamızı da iri parçalara ayırıp yayalım Tereyağımızı sürüp kalan sosumuzun tamamını yayalım Son yufkamızı da parçalamadan üzerine kapatıp kenerları içine katlayalım Tepsiden taşan en alttaki yufkayı da üzerine kapatalım Artan tereyağımıza yumurta sarısı koyup çırpalım Böreğimizin her yerine sürelim Üzerine de soda dökelim 170 dereceli fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim Pişince bekletmeden tepsiyi çıkaralım Üzerini temiz bir mutfak beziyle yada bir gazeteyle kapatalım Yarım saat kadar bu şekilde bekletelim(Üzerinin yumuşak olması için) Daha sonra dilimleyip servis edelim Afiyet olsun