Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Su Böreği Tarifi

Tereyağlı Su Böreği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tereyağlı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 yumurta
*Aldığı kadar un

İçi için;


*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*Tereyağı Fırın tepsisi için

Haşlamak için;


*2 litre su
*1 yemek kaşığı dolusu tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tereyağlı Su Böreği Tarifi Yapılışı Tadına doyulmaz bir lezzet ölçümüz bir tepsiliktir ben yuvarlak fırın tepsisi kullandım Geniş bir kaba süt ,yumurta ve tuzu alıp ve iyice karıştıralım Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuralım kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edelim Yaklaşık olarak bir saat kadar hamurumuzu dinlendirelim Bu arada iç malzemelerini hazırlayayım beyaz peynir ile kaşar peynirini karıştırıp maydanozuda ilave edelim Dinlenen hamuru yedi eşit parçaya bölelim beze haline getirelim Öncelikle suda haşlanacak yufkalarımızı açalım alt ve üst kapak olacak yufkalarımızı en son açalım kurumaması için İnce bir şekilde açılan yufkalarımız kaynayan suda haşlayıp başka bir kapta ki soğuk suyun içine alalım temiz bir bez ile haşlanan yufkaların suyunu silelim ve yağlanmış olan ve alt kapak ince açılmış yufkayı tepsiye yerleştirelim ( alt ve üst kapak yufkayı haşlamıyoruz) Haşladığımız yufkaları yerleştirelim(her yufkanın arasına bir yemek kaşığı tereyağı gezdirin) üç kat olana kadar bu işlemi yapalım arasına peyniri eşit şekilde yayıp diğer haşlanan yufkaların bu şekilde yerleştirelim en son kapak olacak yufka ile üzerini kapatalım Kenarlarını bıçak yardımı ile düzeltelim alta gelecek şekilde ocağımızın üzerinde kısık ateşte sık sık kontrol ederek çevire çevire kızartalım kızarınca ters çevirip tepsiye biraz yağ ekleyip böreği tepsiye yerleştirip bu yüzünüde kızartalım dilimleyip servis edelim ( eğer tüm bir şekilde kızartamaz iseniz dilimleyip parçalar halinde de kızartabilirsiniz)
Afiyet olsun
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt