iltasyazilim
FD Üye
Japon mutfağının ünlü sosu teriyaki, soya sosu ile hazırlanan tatlıekşi bir çeşnidir Izgara kırmızı et, balık, sushi gibi lezzetlerde kullanılır
Teriyaki SosMalzemeler
1 su bardağı soya sosu
5 çorba kaşığı ketçap,
1 su bardağı şeker
13 bardak soya sosunda eritilmiş 2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı elma suyu
Karabiber
Yapılışı
Mısır nişastası karışımı hariç, diğer malzemeleri bir sos tavasında birleştirip karıştırın Orta sıcaklığın üzerindeki bir ocakta 10 dakika boyunca pişirin Aşamalı olarak eritilmiş mısır nişastasını karıştır Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun
Not: Bu sosa pirinç sirkesi, soğan, sarımsak ve taze zencefil de katılabilir Sosun kalın ve tatlıekşi olması gerekir Daha çok etlerde sos olarak ya da etlerde marinat olarak kullanılır
Kaynak:GurmeRuhberi
Teriyaki SosMalzemeler
1 su bardağı soya sosu
5 çorba kaşığı ketçap,
1 su bardağı şeker
13 bardak soya sosunda eritilmiş 2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı elma suyu
Karabiber
Yapılışı
Mısır nişastası karışımı hariç, diğer malzemeleri bir sos tavasında birleştirip karıştırın Orta sıcaklığın üzerindeki bir ocakta 10 dakika boyunca pişirin Aşamalı olarak eritilmiş mısır nişastasını karıştır Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun
Not: Bu sosa pirinç sirkesi, soğan, sarımsak ve taze zencefil de katılabilir Sosun kalın ve tatlıekşi olması gerekir Daha çok etlerde sos olarak ya da etlerde marinat olarak kullanılır
Kaynak:GurmeRuhberi