Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terkibi Çeşme-i Gül Tarifi Resimli

Terkibi Çeşme-i Gül Tarifi Resimli
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Terkibi Çeşmei Gül Nasıl Yapılır

Terkibi Çeşmei Gül Yapılışı

Terkibi Çeşmei Gül yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler

1 ölçü halis gülsuyu
1 ölçü elenmiş un,
2 adet yumurta
1 ölçü toz şekeri,
12 ölçü su,
12 ölçü tuzsuz tereyağı,
1 çorba kaşığı limon suyu

Terkibi Çeşmei Gül nasıl yapılır

1 ölçü halis gülsuyuyla 12 ölçü yağı bir helvahanede kaynatmalı 1 ölçü unu azar azar, toplanmasına meydan vermeden, âdeta serpercesine ve kaptakini ivedi tez karıştırarak katmalı Meydana gelen hamuru, yağını ayrıntılarıyla çekip de tekrar salıncaya kedar pişirmeye devam etmeli
Koyuca bir hamur haline gelip piştikten sonradan, helvayı ateşten indirmeli ve el ile yoğrulabilecek değin soğuyunca, iki taze yumurta katarak uygun bir şekilde yoğurmalı Helvayı yağa bulanmış bir kalaylı bakır veya alüminyum tepsiye aktarıp bastıra bastıra düzlemeli ve arzu edilen şekillerde kalıp kalıp kestikten sonra orta ısılı fırına koymalı
Helva fırında pişerken, bir başka tencerede 1 ölçü toz şekerini 12 ölçü suda kaynatıp 1 çorba kaşığı limon suyuyla kestirdikten daha sonra, fırında kızarmış olan helvanın üzerine sıcak sıcak dökmeli Helvayı yeniden fırına salıp orada bir vakit daha bırakmalı

Tüm bunları yaptıktan daha sonra soğumaya bırakın ve ardındaki servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı *
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt