Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Termos Nasıl Sıcağı Sıcak Soğuğu Soğuk Tutuyor?

Termos Nasıl Sıcağı Sıcak Soğuğu Soğuk Tutuyor?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
termos,
sıcak nasıl miktar,
niçin soğuk miktar,
sebebleri nelerdir

Termos Nasıl Sıcağı Sıcak, Soğuğu Soğuk Tutuyor sizce hanımlar, baylar tutuyor tamam lakin bir yolu olmalı değil mi ?

Ay yoksa ışık halkası bilmeyenleriniz mi var ( laf aramızda bende bilmiyordum ) o vakit paylaşıyorum

Tek nedeni vardır, vakum

Yani boşluk

Bir termosta iç içe geçmiş iki kap vardır Dıştaki metal bir kap olup içteki genelde bir sırça sisedir İkisinin arasındaki hava ise boşaltılmıştır Tam olmasa da üreticiler göre elde edilebilen tama yakin bir avarelik vardır Vakumlu bir ortamda hava molekülleri de olmadığından isi iletilemez Cismin ısısı başlangıçta ne ise o halde kalır İçerden dışında, dışardan içeriye ısı geçişi olmaz

Bu Nedenle termosa konan istikrarsız sıcaksa sıcak, soğuksa soğuk kalır *

Similar threads

termos, sıcak nasıl tutar, neden soğuk tutar, sebebleri nelerdir Termos Nasıl Sıcağı Sıcak, Soğuğu Soğuk Tutuyor sizce hanımlar, beyler tutuyor tamam ama bir yolu olmalı değil mi ? Ay yoksa hale bilmeyenleriniz mi var ( laf aramızda bende bilmiyordum ) o zaman paylaşıyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
termos nasıl sıcağı sıcak, soğuğu soğuk tutabiliyor? sıcak su termosu termos çeşitleri soğuk su termosu termosları bebek termosları &quot &quotTek sebebi var, vakum yani boşluk Bir termosta iç içe geçmiş iki kap vardır Dıştaki metal bir kap olup içteki genel olarak bir sırça şişedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Garip bir bilgi ile tekrar buradayız Sorumuz şu Termos nasıl sıcak ve soğuk tutuyor? Yani pikniğe bu arada demlediğimiz bir demlik çayı termosa dolduruyoruz aradan saatler geçmesine rağmen çay birincil anki sıcaklığını koruyor ya da sıcak yaz günlerinde seyahatte içmek için buz gibi su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
imagestermosnasilsicakvesoguktutuyor5ad89292d4bc0 İlginc bir bilgi ile yine buradayız Sorumuz şu Termos nasıl sıcak ve soğuk tutuyor? Yani pikniğe giderken demlediğimiz bir demlik cayı termosa dolduruyoruz aradan saatler gecmesine rağmen cay ilk anki sıcaklığını koruyor Ya da sıcak yaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
termos nasıl sıcagı sıcak sogugu soguk tutuyo Tek nedeni vardır, vakum Yani haylazlık Bir termosta içiçe geçmiş iki kap vardır Dıştaki metal bir kap olup içteki çoğunlukla bir cam şişedir İkisinin arasındaki hava ise boşaltılmıştır Bütün olmasa da üreticiler göre elde edilebilen tama yakın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt