Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Teşekkür almak için ortalama kaç puana ihtiyaç vardır?

Teşekkür almak için ortalama kaç puana ihtiyaç vardır?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İlköğretim Takdir teşekkür puanları değişti Bir öğrencinin takdir alabilmesi için derslerin dönem puanları ortalamasının en az 85, teşekkür alabilmesi için derslerin dönem puanları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor Bu durum şöyle bir sonuca yol açıyor 5'lik sisteme kadar ağırlıklı ortalaması 4,95 olan birisi takdir alamayabilir ya da ortalaması 4ün aşağıda birisi teşekkür alabilir Yani bu hesaplama sisteminin 5 lik sistemle kıyaslanması yanlış hesaplamalara yol açabilir

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesi şöyledir:

Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller Mektep Öğrenci Davranışlarını Değer Biçme Kurulunca, örnek davranışları ile derslerdeki çaba ve başarılarıyla fayda bildiren öğrenciler;

a) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 5500, diğer derslerin her birinden 4500 puandan altında olmamak şartı ile bütün derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70008499 olanlar Teşekkür,

b) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 8500 puan ve yukarı olanlar Takdirname,

ç) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) Üç öğretim yılının her döneminde defalarca Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden ya da bir kaçından takdirname, diğerlerinden teşekkür alanlar Galibiyet(EK 71)

Keza, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında almış olduğu notlarla istenilen başarıyı gösterememesine rağmen aşağıdaki şartlardan en düşük birini içeren öğrencilere; öğretmenlerin ya da mektep yönetiminin önerisi üzerine Onur Belgesi(EK8) ile ödüllendirilir Bu ödüller öğrencinin dosyasına işlenir a) Milli ve uluslar arası yarışmalara katılarak birincil beş dereceye girmek b) Değişik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün galibiyet kullanmakSon değişiklikle 4sınıf öğrencilerine artık teşekkürtakdir belgesi verilmemektedir *

858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt