Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Teşkilat'ın Numarasını İsteyen Kuryeye Beraat Kararı

'Teşkilat'ın Numarasını İsteyen Kuryeye Beraat Kararı
0
46

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
polis-denetiminde-teskilat-in-numarasini-isteyen-kurye-acilan-davada-beraat-etti-1632493136.jpg

Türkiye'de geçtiğimiz yılın sonlarında, internet ortamında da viral olan bir olay yaşanmıştı. 19 Eylül 2020'de gerçekleşen olayda Cihan Aksu isimli bir kurye, İstanbul Tuzla'da kolluk kuvvetlerinin kendisi hakkında süreç yapması üzerine tehditler savurmuş, telefonla aradığı bir bireye de "Bana teşkilatın numarasını verin..." demişti. Üzerinden bir yıl geçse de unutulmayan bu olayla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Yaşanan olaylar üzerine hakkında dava açılan Aksu'nun Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması bugün gerçekleştirildi. Mahkeme heyeti, "Zincirleme biçimde kamu görevlisine vazifesini yaptırmamak için direnme" kabahatini işlediği düşünülen Cihan Aksu'nun hatasız olduğuna karar verdi. Daha evvelki devirlerde tutuksuz yargılanmak üzere özgür bırakılan Aksu, davadan beraat etmiş oldu.

5 yıl 3 aya kadar mahpusu isteniyordu

e226c8f52592fbea40525fbc4d572250a7143e62.jpeg

Aksu, kolluk kuvvetleriyle karşılaştığı sırada "Sen sıkıntı kullan o vakit görüşürüz, bana ceza kesemezsin." ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında da "Teşkilatın numarasını gönderin bana ya eniştemin numarasını gönderin." tabirlerini kullanarak, kolluk kuvvetlerini apaçık tehdit etmişti. Lakin Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi, Aksu'nun polisleri etkileyecek gücünün ve yetkisinin bulunmadığının yaşanan olaylarla görüldüğünü söyleyerek, rastgele bir kabahat ögesinin oluşmadığı kararını verdi. Böylece 5 yıl 3 aya kadar mahpusu istenen adam, hakkındaki davadan beraat etti.

Cihan Aksu, Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya katılmadı. Fakat mahkeme heyeti, duruşmada süreci baştan sona kadar okudu. Yapılan okuma sırasında tutuksuz yargılanan sanığın teşkilattan kast ettiği şeyin ailesi ve arkadaşları olduğunu tabir ettiği belirtildi. Türk kamuoyu bu kararı nasıl karşılar bilinmez lakin yaşanan olaylar silsilesi, o denli ya da bu türlü sona ermiş oldu.

İşte yaşandığı periyot viral olan "Bana teşkilatın numarasını verin" sıkıntısı

858,496Konular
981,804Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt