Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tesla'nın işten kovduğu çalışanlardan ilginç açıklama: Tesla'ya minnetarız!

Tesla'nın işten kovduğu çalışanlardan ilginç açıklama: Tesla'ya minnetarız!
0
102

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
qwed-1-3jRu_cover.jpg

İşten çıkarılmak birçok insan için bir kabus olabiliyor, lakin Tesla'dan çıkarılan çalışanlar için bu durum hiç de o denli görünmüyor. işten atılan birtakım çalışanın Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'a karşı öfkesi yok üzere görünürken tam karşıtı işverenlerine orada çalışma tecrübesi sunduğu için minnettar durumdalar.

Musk'ın Tesla yöneticilerine dünya çapındaki tüm işe alımları durdurmalarını ve çalışan sayılarını %10 azaltmalarını söyleyen e-postalar göndermesinden bu yana bir aydan fazla bir vakit geçti. O vakitten beri, sayının yalnızca maaşlı çalışanları temsil ettiğini, saatlik çalışan sayısının ise artacağı açıklanmıştı.

Tesla'dan kovulanlar Elon Musk'ı övüyorlar

Bununla birlikte firmanın çıkardığı eleman sayısı, hala Tesla'nın toplam işgücünün yaklaşık %3,5'ine denk geliyor. Bu çıkarmaların asıl nedeni ise "süper materyal kıtlığı" ve düşen arz talep oranları.

Kendilerini işsiz bulanlardan kimileri, 60 günlük ihbar müddetinin olmamasının federal kanunları ihlal ettiğini sav ederek Tesla'ya dava açtı . Lakin o denli görünüyor ki, gitmesine müsaade verilenlerin hepsi üzgün değil.

yth-1dDs.jpg

Tesla fabrikalarındaki bir arabanın üretim çizgisine gelişi

Insider, işten atılan Tesla çalışanlarının şirkette geçirdikleri vakti öven birkaç LinkedIn gönderisinin olduğunu keşfetti. Yakın vakitte 200 kişinin işten çıkarıldığını, California ve San Mateo'da bir ofisin kapatıldığını söyleyen eski bir otopilot kısmında çalışan işçi şöyle yazdı: "Geçen bir buçuk yıl boyunca, yaptığımız şeye nitekim inandığım bir şirkette çalıştım. Geleceğin ulaşımının başlangıcına işaret eden bir projede çalışmaktan büyük bir gurur duydum ve birinci olduğumuzu bilmekten gurur duyuyorum."

Aynı kısımda, navigasyon sistemi üzerinde çalışan bir mühendis de Tesla ve Elon Musk'dan birebir derecede minnettardı. Navigasyon araçları üzerinde çalışmanın en büyük başarılarından biri olduğunu söyleyen işçi "Bu tecrübesi hiçbir şeye değişemeyeceğini" belirtti.

Diğer birçok gönderide de misal açıklamalar yapılmıştı. 2016 yılında Tesla'ya katılan ve son süreçte kovulan bir kişi "Bazılarımız (%10) kızgın yahut hüsrana uğramış olabilir lakin ben değilim. Bunun bir modülü olduğum için minnettarım, birçok yeni şey öğrendim ve tüm eski meslektaşlarıma en uygununu diliyorum" açıklamasını yapmış. Kovulan bireyler hem Tesla'yı hem de eski meslektaşlarını dürüstçe mi diyelim yoksa bir çıkar uğruna mi diyelim övmekten geri kalmıyorlar.

Övenlerin haricinde firma için ve Elon Musk için bu kadar optimist olmayan eski çalışanlarda var. Yeniden de bu gönderide herkesin Tesla hakkında söyleyecek yalnızca olumlu açıklamalarına yer verilmemiş. Eski bir XR geliştiricisi, "Tesla'da birçok sistemik sorun olduğunu" açıkladı.

Diğer Tesla haberlerine baktığımızda, yakın tarihli bir rapora nazaran, Elon Musk'ın tüm işçinin ofise dönmesini talep etmesinin akabinde, California'nın Fremont kentine dönenlerin birçoklarının fabrikada kâfi masa ve park yeri olmadığını tespit ettiğini tez etti. MESKEN araba devi ayrıyeten, Çin'deki Covid kesintileri ve tedarik meseleleri nedeniyle sevkiyatlarının 2. çeyrekte %18 düştüğünü de açıklamıştı.