Her orta yaşa gelmiş erkekte gorulecek diye bir kural olmasa da; orta yaş icinde olan erkekler; yaşamlarını gozden gecirip kendileri icin ne yaptıklarını sorgulamaya, genc bir partner aramaya ve kayıplarını fark etmeye başlayabilirler İşte bu durtulerin altında erkeklerde yaşlanma ile birlikte yavaş yavaş androjen seviyesindeki duşme vardır Cunku testesteron seviyesinde 40'lı yaşlarda duşmeye başlar Gelişmiş ulkelerde olduğu gibi ulkemizde de yaşlı erkek populasyonunun giderek artış gostermesi, androjen duşukluğunu ve buna bağlı gelişen cinsel ve diğer sağlık sorunlarını son gunlerde gundeme oturtmaya başlamıştır
2Psikolojik Belirtiler
*Cesarette azalma,
*Kendine guven kaybı,
*Uretkenlikte azalma,
*Depresif huy hali,
*Anksiyete,
*Sinirlilik,
*Huzursuzluk,
*Yaşamdan zevk almama,
*Cabuk sinirlenme,
*Konsantrasyon kaybı,
*Dalgınlık,
*Zihinsel yorgunluk,
*Bellekte ve oğrenmekte azalma vb
Bu psikolojik belirtilerin coğu aslında erkeğin, erkek egemen kulturun kendisine oğrettiği “iktidarını simgeleyen duyumlarının azalmasından kaynaklanmaktadır
Şimdi diyeceksinizki bu bilgiler niye eee beyler oğrenin diye araştırdım buldum size başınıza geleceklerden haberdar olun diye Tum hayatımız yoneten hormonlardır biliyorsunuz ama en onemliside erkeklerin baş belası hormunu testesteron Erkelerin hayatını bu hormon idare diyo
İşte bu hormon azalmaya başladığı zaman korkuları başlıyor ve yukarda yazdıklarım oluyo
Ve siz deprasyona giriyosunuz ama bilmiyorsunuzki
Korkunun ecele faydası yok galiba kadınların ahlarını cok aldınız bence dikat edin
2Psikolojik Belirtiler
*Cesarette azalma,
*Kendine guven kaybı,
*Uretkenlikte azalma,
*Depresif huy hali,
*Anksiyete,
*Sinirlilik,
*Huzursuzluk,
*Yaşamdan zevk almama,
*Cabuk sinirlenme,
*Konsantrasyon kaybı,
*Dalgınlık,
*Zihinsel yorgunluk,
*Bellekte ve oğrenmekte azalma vb
Bu psikolojik belirtilerin coğu aslında erkeğin, erkek egemen kulturun kendisine oğrettiği “iktidarını simgeleyen duyumlarının azalmasından kaynaklanmaktadır
Şimdi diyeceksinizki bu bilgiler niye eee beyler oğrenin diye araştırdım buldum size başınıza geleceklerden haberdar olun diye Tum hayatımız yoneten hormonlardır biliyorsunuz ama en onemliside erkeklerin baş belası hormunu testesteron Erkelerin hayatını bu hormon idare diyo
İşte bu hormon azalmaya başladığı zaman korkuları başlıyor ve yukarda yazdıklarım oluyo
Ve siz deprasyona giriyosunuz ama bilmiyorsunuzki
Korkunun ecele faydası yok galiba kadınların ahlarını cok aldınız bence dikat edin