iltasyazilim
FD Üye
Testi Kebabı Tarifi Resimli
Testi Kebabı Tarifi
Testi Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuzlu
* Üstüne kimyonkarabiber
Hamur için:
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak değin genişlikte özel
çömlekler vardırBu cins bulunmadığı taktirde,uygun diğer bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşdeğer pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı süre,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtunBu arada et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyinÇömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek yemek de pişmiş demektir
5 Bu ateşte,5060 dakika dek,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üstüne kimyon ve karabiber serpip servis yapın
*
Testi Kebabı Tarifi
Testi Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuzlu
* Üstüne kimyonkarabiber
Hamur için:
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak değin genişlikte özel
çömlekler vardırBu cins bulunmadığı taktirde,uygun diğer bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşdeğer pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı süre,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtunBu arada et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyinÇömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek yemek de pişmiş demektir
5 Bu ateşte,5060 dakika dek,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üstüne kimyon ve karabiber serpip servis yapın
*