iltasyazilim
FD Üye
15 kg orta yağlı koyun eti
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg arpacık soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 büyük domates
Sivri biber
Defne yaprağı
Tuz
kimyon
karabiber
Testi kebabı hazırlanışı
İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün Eti büyük bir kabın içine alın Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın Sıcak fırında 15 saat pişirin Fırından alıp 20 dakika dinlendirin Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın Sıcak servis yapın
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg arpacık soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 büyük domates
Sivri biber
Defne yaprağı
Tuz
kimyon
karabiber
Testi kebabı hazırlanışı
İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün Eti büyük bir kabın içine alın Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın Sıcak fırında 15 saat pişirin Fırından alıp 20 dakika dinlendirin Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın Sıcak servis yapın