iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuz
* Üzerine kimyonkarabiber
Hamur için:
* l su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Testi Kebabı Tarifi
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardırBu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtun
5 Bu ateşte,5060 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyinÇömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuz
* Üzerine kimyonkarabiber
Hamur için:
* l su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Testi Kebabı Tarifi
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardırBu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtun
5 Bu ateşte,5060 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyinÇömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir