Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tevekkül Nedir Örnek

Tevekkül Nedir Örnek
0
274

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Tevekkül Nedir Örnekler

Tevekkül aramak Allah'a teslim edinmek, itimat etmek, direnmek, bağlı olmak ve sığınmak anlamlarına gelir

Dini terim olarak Tevekkül seslenmek bir amaca varmak için zorunlu olan her türlü önlemi alarak elinden gelen bütün gayreti gösterdikten daha sonra kalben Allah'a bağlanıp ona güvenmek, sonucu Allah'tan beklemek anlamına kazanç

Tevekküle Örnekler

Nefse tevekkül etmek: Benim canım sağ olduğu müddetçe, bu kuvvet sağlık durumu ve baskı bende olduğu sürece, sırtım yere gelmez diye düşünen kimsenin tefekkürüdür Bu kimse de nefsinin açlık ve arzularının gerisinde esir olur ve doğru yoldan çıkar

Allahu Zülcelale tevekkül: Zengin veya fakir olmamın hiçbir önemi yoktur der, Çünkü Allah benimledir der, Nasıl dilerse beni o ayla sokar, isterse aç bırakır, isterse nimetlendirir der İşte insanı kurtaran tevekkül budur Mümine yakışan tefekkür de budur işte

Yaratılmışlara tevekkül etmek: Yani insanlara tevekkül falan kimse hayatta olduğu sürece benim için endişe edilecek bir şey değil der Kendisi gibi fani olan insana güvenip dayanır

Mala tevekkül: Mala tevekkül eden: Benim bu malım, mülküm, param olduğu sürece bana bir şey olmaz, kimse bana bir şey yapamaz, ben her istediğimi alırım, her şeyi yaparım gibi tüm gücünü mülkünden alır ve güveni sahip olduğu maladır Bu kimse de aldanmışlardandır *

858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt