Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tevhid-i tedrisat kanununun toplum yaşamına getirdiği değişiklikler

Tevhid-i tedrisat kanununun toplum yaşamına getirdiği değişiklikler
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Tevhidi tedrisat kanununun toplum yaşamına getirdiği değişiklikler

Cevap: Tevhidi tedrisat kanununun toplum yaşamına getirdiği değişiklikler

Tevhidi Tedrisat Kanunu (Oğretim Birliği Yasası), Turkiye Buyuk Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ulkedeki butun eğitim kurumlarının Maarif Vekaletine (Milli Eğitim Bakanlığına) bağlanmasını ongoren yasadır

Turkiye Cumhuriyetinde eğitimin temel kanunu kabul edilmiş ve daha sonra cıkarılan kanunlara esas teşkil etmiştir 1982 anayasasında 174 maddeyle koruma altına alınmış “inkılap kanunlarından bir tanesidir

Turkiyede eğitim alanında reform yapabilmek; millilik, laiklik, modernlik esaslarını uygulayabilmek icin eğitim kurumlarının birleştirilmesine ihtiyac duyulması sebebiyle hazırlanan kanun; ulkenin eğitim işlerinde cokbaşlılığın kaldırılmasını sağladı Halifeliğin kaldırılmasına dair kanun ve Şeriye ve Evkaf Vekaletinin Kaldırılması hakkında kanunla aynı gun cıkarıldı

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt