Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tevrat İle İlgili Ayetler

Tevrat İle İlgili Ayetler
0
225

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Kuranda gecen tevrat ayetleri,tevrat ile ilgili ayet,tevratla ilgili ayetler,Kuranı kerimdeki tevrat ile ilgili ayetler,tevrat hakkında ayetler

(Resulum!) O, sana Kitab`I hak ve onceki kitaplari tasdik edici olarak tedrecen indirmis; daha once de, insanlara dogru yolu gostermek uzere Tevrat ile Incil`I ve Furkan`I indirmistir Bilinmeli ki, Allah`in ayetlerini inkar edenler icin siddeltli bir azap avardir Allah, suclunun hakkindan gelen mutlak guc sahibidir

48
Allah ona yazmayi, hikmeti, Tevrat`ı, Incil`ı ogretecek

50
Benden once gelen Tevrat`I dogrulayici olarak ve size haram kilinan bazi seyleri de helal kilmam icin gonderildim Size Rabbinizden bir mucize getirdim O halde Allah`tan korkun, bana da itaat edin

65
Ey ehlI kitap! Ibrahim hakkinda nicin cekisirsiniz? Halbuki Tevrat ve Incil, kesinlikle ondan sonra indirildi Siz hic dusunmez misiniz?

93
Tevrat`in indirilmesinden once, Israil`in kendisine haram kildiklari disinda, yiyecegin her turlusu Israilogullarina helal idi De ki: Eger dogru sozlu iseniz, o zaman Tevrat`I getirip onu okuyun

Maide
43
Icinde Allah`in hukmu bulunan Tevrat yanlainda oldugu halde nasil seni hakem kiliyorlar da sonra, bunun arkasindan yuz cevirip gidiyorlar? Onlar inanmis kimseler degildir

44
Biz, icinde doguya rehberlik ve nur oldugu halde Tevrat`I inderdik Kendilerini (Allah`a) vermis peygamberler onunla yahudilere hukmederlerki Allah`in Kitab`ini korumalari kendilerinden istendigi icin Rablerine teslim olmus zahidler ve bilginler de (onunla hukmederlerdi) Hepsi ona (hak olduguna) sahitlerdi Su halde (Ey yahudiler ve hakimler!) Insanlardan korkmayin, benden korkun Ayetlerimi au bir bedel karsilinda satmayin Kim Allah`in indirdigi ile hukmetmezse ist onlar kafirlerin ta kendileridir

46
Kendinden once gelen Tevrat`I dogrulayici olarak peygamberlerin izleri uzerine, Meryem oglu Isa`yi arkalarindan gonderdik Ve ona, icinde dogruya rehberlik ve nur bulunmak, onundeki Tevrat`I tasdik etmek, sakinanlara bir haidayet ve ogut olmak uzere Incil`I verdik

47
Incil`e inanlar, Allah`in onda indirdigi (hukumler) ile hukmetsinler Kim Allah`in indirdigi ile hukmetmezse iste onla fasiklardir

66
Eger onlar Tevrat`I, Incil`I ve Rablerinden onlara indirileni (Kuran`i) dogru durust uygulasalardi, suphesiz hem ustlerinen, hem de ayaklarinin altindan yerlerdi Onlardan asiriligi kacmayan bir zumre vardir; fakat cogunun yapiklari ni kotudur!

68
“Ey Kitab ehli! Siz, Tevrat`I, incil`I ve Rabbinizinden size indirileni hakkiyle uygulamadikca, bir sey uzerinde degilsinizdir de Rabbinden sana indirilen, lnlardan cogunun kufur ve azginligini elbette artiracaktir Kafirler topluluguna uzulme

110
Allah o zaman soyle diyecek: “Ey Meryem oglu Isa! Sana ve annene nimetimi hatirla! Hani seni makaddes ruh (Cebrail) ile desteklemistim; (bu sayede) sen besikte iken de yetiskin caginda da insanlarla konusuyordun Sana kitabi hikmeti, Tevrat ve Incil`i ogretmistim Benim iznimle camurdan, kus seklinde bir sey yapiyordun da ona ufluyordun, hemen benim iznimle o bir kus oluyordu Yine benim iznimle anadan dogma koru ve alacaliyi iyilestiriyordun Oluleri benim iznimle (hayata) cikariyordun Hani Israilogullarini engellemistim; kendilerine zaman iclerinden inkar edernler, “Bu apacik bir sihirden baska bir sey degildir demislerdi

Tevbe
111
Allah muminlerden, mallarini ve canlarini, kendilerine cennet karsiliginda satin almistir Cunku onlar Allah yolunda savasirlar, oldururler, olurler Tevrat`ta, incil`de ve Kuran`da Allah uzerine hak bir vaaddir Allah`tan daha cok sozunu yerine geiren kim vardir! O halde O`nunla yapmis oldugunuz bu alis verisinizden dolayi sevinin Iste bu, buyuk kazanctir

Fetih
29
Muhammed Allah`in elcisidir Beraberindede bulununlarda kafirlere karsi cetin, kendi aralarinda merhametlidirler Onlari rukuya varirken, secde ederken gorursun Allah`tan lutuf ve riza isterler Onlarin nisanlari yuzlerindeki secde izidir Bu, onlarin Tevrat`taki vasiflaridir Incil`deki vasiflarida soyledir: Onlar filizini yarip cikarmis, gittikce onu kuvvetlendirerek kalinlasmis, govdesi uzerine dikilmis bir ekine benzerlerler ki bu, ekicilerin de hosuna gider Allah boylece onlari cogaltip kuvvetlendirmekle kafirleri ofkelendirir Allah onlardan inanip iyi isler yapanlara magfiret ve buyuk mukafat vadetmistir