iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Yarım litre süt,
100 gr margarin,
2 su bardağı un,
1 su bardağı ceviziçi,
1 adet yumurta
Şurubu İçin:
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı su,
Yarım su bardağı tozşeker
Şurup:
Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın
Yapılışı:
Sütü ve yağı bir tencereye koyun Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın Ateşten alın Tekrar pütür olmaması için karıştırın Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın Tekrar elle yoğurun Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin Yağlanmış bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın 180°C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin Üzerine pekmezli şurup dökün
Afiyet olsun
Yarım litre süt,
100 gr margarin,
2 su bardağı un,
1 su bardağı ceviziçi,
1 adet yumurta
Şurubu İçin:
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı su,
Yarım su bardağı tozşeker
Şurup:
Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın
Yapılışı:
Sütü ve yağı bir tencereye koyun Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın Ateşten alın Tekrar pütür olmaması için karıştırın Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın Tekrar elle yoğurun Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin Yağlanmış bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın 180°C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin Üzerine pekmezli şurup dökün
Afiyet olsun