Dokumacılık ve hazır giyside Avrupa’nın en değerli sivil toplum kuruluşu EURATEX’in Genel Konseyi bugün yapıldı. Haydi Karasu, Türkiye’deki dokuma ve hazır giysi dallarının ortak adayı olarak katıldığı genel konseydeki oylamada EURATEX İdare Heyeti Lider Yardımcılığı’na seçildi.
Seçimi pahalandıran Haydi Karasu, bölümde ‘yeni normal’in oluştuğu bir süreçte EURATEX idaresinde sorumluluk üstlenmenin son derece ‘kritik ve önemli’ olduğunun altını çizdi. Avrupa Birliği’nin dokuma ve hazır giysi kesimlerine yönelik kararlarında EURATEX’i referans aldığının altını çizen Karasu şunları söyledi:
‘YENİ NORMAL’DE TÜRKİYE’NİN KIYMETİ DAHA DA ARTACAK
“AB’nin dokuma ve hazır giysi bölümlerine ait mevzuatı yüzde 90 – 95 oranında EURATEX’in teklifleri doğrultusunda şekilleniyor. Dokumacılık ve hazır giysiyle ilgili siyasetlerin oluşturulmasında rol alan, karar vericilere yol gösteren EURATEX idaresinde üstlendiğim vazifesi ülkemiz ve dalımız ismine çok önemsiyorum. Bu vazifeye Türkiye’deki dokuma ve hazır giysi dallarını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının ortak adayı olarak seçilmiş olmaktan ayrıyeten gurur duyuyorum. EURATEX bünyesinde Avrupa’da 160 bin Türkiye’de 35 bin olmak üzere birçok KOBİ statüsünde 200 bine yakın işletme var. Bu işletmelerde 1 milyonu Türkiye’de olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon kişi istihdam ediliyor. Tüm dünyayı tehdit eden salgının akabinde oluşan ‘yeni normal’de tedarik zinciri tekrar şekilleniyor. Bu noktada ‘local for local’ üretim yapısının, münasebetiyle Türkiye’nin ehemmiyeti daha da artıyor. ‘Yeni normal’ oluşurken dalın stratejilerinin belirlenmesinde ve siyaset yapıcılara iletilmesinde EURATEX’e değerli misyonlar düşecek.”
Haydi Karasu, ‘serbest lakin adil ticaret’ siyasetinin devamlılığı ve menşei kurallarının da bu periyotta EURATEX’in en kıymetli gündem başlıklarından biri olması gerektiğini kelamlarına ekledi.