İngiltere’nin 300 yıllık imza aktifliği olan The Royal Ascot At Yarışları’na, İngiltere’de yaşayan Türk moda dizayncısı Zeynep Kartal damga vurdu. Alexander McQueen ve Stella McCartney üzere moda tasarımcılarının da başkanlık yaptığı The Royal Ascot’un birinci Türk Moda Heyeti Lideri olarak tarihe geçen Zeynep Kartal, aktiflikte Türk rüzgârı estirdi.
İngiltere’nin simgesi haline gelen 5 gün boyunca süren The Royal Ascot, tüm heyecanıyla bu yıl da İngiliz Kraliyet Ailesi’nin onuruna düzenleniyor. Kraliyet mensupları ve İngiliz aristokratların yer aldığı aktiflikte ise Türk Moda Dizayncısı Zeynep Kartal, Moda Şurası Lideri olarak iştirak göstererek tüm dikkatleri üzerine çekti.
Her yıl birbirinden özgün şapkaların konuşulduğu The Royal Ascot’ta Türk modacı Kartal’ın hazırladığı özel ceket tasarımı, iştirakçiler tarafından da övgü aldı. Lady Gaga, Jesse J ve Bebe Rexha üzere pek çok ünlü ismi giydiren Zeynep Kartal, geçtiğimiz aylarda vazifesine başlamıştı. İngiltere’de gerçekleştirdiği toplumsal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Türk moda dizayncısı, The Royal Ascot’un tarihine birinci Türk Moda Konseyi Lideri olarak imzasını attı.
Zeynep Kartal, The Royal Ascot aktifliği ile ilgili olarak şunları tabir etti; “30 yılı geride bıraktığım moda mesleğimin, en gururlu ve en özel anlarından birini yaşıyorum. İngiltere’nin 300 yıllık simgesi olan The Royal Ascot’a birinci Türk Moda Şurası Lideri olarak tanıklık etmek büyük bir mutluluk… Geçmiş periyotlarda Alexander McQueen ve Stella McCartney üzere isimlerin başkanlık yaptığı bu misyona getirilmenin ülkemiz ismine da, bu alanda hoş bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcılarımızın, önümüzdeki yıllarda bu bayrağı memnunlukla devralacağına canı gönülden inanıyorum’’ .
İştirakçilerin şapkalarının da yarıştığı aktiflikte, pek çok ünlü isim Zeynep Kartal tercihi dizaynlarıyla da ilgi odağı oldu. Sürdürülebilirlik ve sanat başlıkları altında yayınlanan ünlü İngiliz mecmuası Royal Ascot Style Guide, birinci defa Türk bir isimle çekim yaparak Zeynep Kartal’ı kapağına taşıyarak büyük bir ses getirmişti.
Kartal, yarışların gerisinde ülke çapında bulunan yetenekleri destekleyerek, The Royal Ascot giysi geleneklerinin sürdürülebilir olması için çalışmalarına tüm süratiyle devam edecek. Bunun yanı sıra bir yıl müddetince genç yeteneklerin hayallerine ortak olup, moda idaresi, irtibatı ve markalaşma hususlarında eğitim ve atölye çalışmaları verecek.