Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

THK'da kayyum kararı hatalı mı?

THK'da kayyum kararı hatalı mı?

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Erdogan%2Dtalimat%2Dverdi%2DTHK%2Dnin%2D1%2D4%2DMilyarlik%2Dborcu%2Dyapilandirildi%2D224760%2Ejpg

THK Denetleme Kurulu üyelerinin avukatı Mustafa Köroğlu, şunları söyledi:

“Yönetim kurulu 12 kişidir. Başkan dışında sadece iki yönetim kurulu üyesi kalmıştı. Diğer üyeler istifa ettiler ve yedek üyeler de istifa ettiği için yönetim kuruluna yeni üyeler seçilemedi. Tüzüğe göre bu durumda genel kurula gidilmesi gerekiyor ve genel kurula gitme yetkisi ise THK Başkanı'nda ve denetleme kurulunda. Başkan genel kurula gitmek istemedi ve denetleme kurulunun genel kurula gitme çağrısının da hukuki yollarla önünü kesti.”  

Yönetim kayyumu kararının hatalı olduğunu belirten Avukat Köroğlu, “Biz temsil kayyumu yani sadece genel kurulu toplamaya yönelik bir kayyum atanmalı diye talepte bulunduk. Mahkeme ‘yönetim kayyumu’ atadı ancak bunu yaparken taraflara sormadı. Kurum içerisinden bir isim atamadı, yanlış oldu” dedi.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yetkilisi THK’nin 480 milyon dolar borcu olduğunu ve sadece İstanbul’daki otel satıldığında bile borcun kapatılabileceğini iddia etti.

Birgün

Similar threads

AKP’li Harun Karacan’ın oğlu, 17 Haziran’da THK’ya üye oldu. 1 ay sonra da THK’nın en yüksek gelire sahip olan Eskişehir Şubesi’ne başkan atandı... Geçtiğimiz eylülden bu yana kayyum tarafından yönetilen THK'da, Eskişehir Şubesi'nin başına AKP Eskişehir Milletvekili Harun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Türk Hava Kurumu’nda (THK) sular durulmuyor. Başkan Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun tüzüğe muhalif kararlar aldığı ve kurumu ziyana uğrattığı savıyla 9 idare heyeti üyesi istifalarını sunarken, yedek üyelerin de tamamı istifa ederek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Ali Avcu'nun köşe yazısından alıntı 1925’de kurulup günümüze kadar kuruluş prensiplerine bağlı olarak gelen THK’nın Ekim 2018’de yeni lider seçilen Emekli Tümgenaral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun gelmesinin gerisinden birtakım idare heyeti üyeleri Nogaylaroğlu’nun tüzüğe ters kararlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Milli Eğitim Bakanlığı OkulAile Birliği Yönetmeliği Meb Mektep Aile Birliği Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Niyet, Kapsam, Destek ve Tanımlar Gaye Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, mektepaile birliklerinin kuruluş, işleyiş, tahsis, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Esnaf ve Sanatkârlar Iş Kuruluşları Kanunu Kanun Esnaf ve Sanatkârlar Iş Kuruluşları Kanunu​Kanun No : 5362 Kabul Tarihi : 762005 BİRİNCİ KISIM Maksat, Kapsam ve Tanımlar​Hedef MADDE 1 — Bu Kanunun amacı; esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,496Konular
981,801Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt