bilgisayarci
FD Üye
Ülkemizde maalesef dolandırıcılık olayları sık sık görülüyor. Teknolojinin gelişmesi ve makûs gayeli bireylerin de bu gelişen teknolojiyi kullanarak metotlarını daima değiştirmesi, bu dolandırıcılık olaylarının önünün kesilmesini zorlaştırıyor. Örnek olarak evvelce telefon ya da SMS üzerinden yapılan dolandırıcılıkların günümüzde daha çok dijital dünyada görülmesini gösterebiliriz.
Vakit zaman göz boyamayla, vakit zaman da ataklarla gerçekleşen bu olaylar, ülkemizde en son Thodex isimli kripto para borsasıyla gündeme geldi. Kelam konusu borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer, elde ettiği parayla kayıplara karışınca da ülkenin en çok arananlar listesinde -kırmızı bültenle- kendisine yer buldu. Şimdiyse hakkında açılan soruşturmada yaşanan bir gelişmeyle karşımızda.
Özer’e yardım ve yataklık eden bir isim tutuklandı:
Özer’in kayıplara karışmasının akabinde son sürat devam eden araştırmalar, takımları Arnavutluk’a ulaştırdı. Burada takımlar, Özer’e yardım eden E.H.'yi gözaltına aldı. Arnavutluk vatandaşı olan E.H. İHA’nın haberine nazaran polis soruşturmasında konuşmadı ve suçlamaları kabul etmedi. Bunun üstüne bir de Fatih Özer’i tanımadığını, münasebetiyle da o denli birine yardım etmediğini söyledi.
Ama bilgilere nazaran polisin elinde E.H.’nin Özer’e yardım eden kişi olduğuna dair fazlaca delil bulunuyordu. Soruşturmasının akabinde E.H., cezaevine yerleştirildi.
Ne olmuştu?
Faal olduğu periyotta ülkemizin en büyük üçüncü kripto para borsası olan Thodex, yatırımcıların para aktarma ya da çekme süreçleri sırasında sorun yaşamasıyla gündeme gelmişti. Bu noktada borsanın battığını düşünen yatırımcılar, borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer'in toplumsal medya hesaplarını kapatıp yurt dışına kaçmasıyla istemeye istemeye olayı anlamaya başladı.
Başta, Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık para ile bu kaçışı gerçekleştirdiği söylenmişti ama daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu ölçünün 108 milyon dolar olduğunu söyledi. Olay hakkında soruşturma hala devam ediyor. Gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.