Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Thomas Aquinas Kimdir?

Thomas Aquinas Kimdir?
0
93

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Thomas Aquinas Kim,Thomas Aquinas biyografisi,Aquina'lı Thomas kimdir,Thomas Aquinas hakkında veri

Thomas Aquinas Kimdir?

Thomas Aquinas (Aquina'lı Thomas) 12251274 yılları aralarında yaşamış olan, meşhur Hıristiyan filozof Eğitim hayatına Monte Cassino manastırında başlar 1239 yılında ailesinin yanında döner sonradan Napoli Üniversitesi'ne girer ve fen, tarih, felsefe eğitimi alır Eğitimi esnasında bir dilenci tarikatı olan Dominikenler'e katılır Paris ve Köln Üniversitelerinde de eğitim gören Thomas, Paris'te kendi düşün yaşamında çığır açacak olan (Büyük Albert) Albertus Magnus'tan dersler alır Bu dersler ile Aristotales'in yapıtlarına vakıf olurThomas Aquinas Kimdir
Aristotalesçi fikirler ile birlikte hocalık yaşamına adım atan Thomas, 1256 yılında master ünvanı alır ve Paris Üniversitesi'nde çözülmüş olan Dominikenlere ait 2 kürsüden birinin başına geçer Hristiyan teolojisine yaptığı katkılar ve verdiği eserler ile ölümünden yaklaşık 300 yıl daha sonra 1567'de Papa V Pius tarafından Katolik Kilisesi'nin uluları arasına yükseltilir 1879'da Papa XIII Leo, Thomas'ın öğretilerini teolojinin temeli olarak kabul eder Bu Nedenle Thomas'ın görüşleri Katolik Kilisesi'nin devlete ait görüşü durumuna gelmiş olur 1914'te, O'nun görüşlerini tartışmak günaha girmekle eş anlamlı kabul edilmiştir 1917'de ise Kilise yasası, Akinulo Thomas'ın görüşlerini Kilise'nin resmi görüşü ilan etmiştir Thomas Aquinas Kimdir

özel baskı *

858,496Konular
982,158Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt