Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tıbbi Laboratuvar Bolumu Hakkında Bilgiler

Tıbbi Laboratuvar Bolumu Hakkında Bilgiler
0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Tıbbi Laboratuvar Bolumu Hakkında Bilgiler,
Tıbbi Laboratuvar Bolumu,
Tıbbi Laboratuvar hakkında bilgi,

Tıbbi laboratuvar programı, hastane, laboratuvar ve kliniklerde kullanılan sağlık personelinin yetiştirilmesi konularında teorik ve pratik eğitim yapar Bu programa girmek isteyen oğrenciler kendilerini biyoloji, fizik kimya ve insan bilimleri alanlarında iyi yetiştirmelidirler Bu program mezunları genellikle universitede devlet hastaneleri ile ozel hastanelerde calışırlar

Programın Amacı: Tıbbi laboratuvar programı, hastane, laboratuvar ve kliniklerde kullanılan cihazların calıştırılması, sağlık kuruluşlarında değişik tahlillerin yapılması ile ilgili teknik sağlık personelinin yetiştirilmesi konularında teorik ve pratik eğitim yapar

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Tıbbi laboratuvar programında oğretimin ilk yılında psikoloji, biyoloji, anatomi, fizik, parazitoloji, entomoloji, mikrobiyoloji, kimya gibi temel bilim dersleri; ikinci yılda patoloji, genetik, histoloji, biyofizik, biyokimya, radyoloji gibi temel tıp dersleri okutulur Ayrıca, mikrobiyoloji ve parazitoloji, biyokimya, kemotoloji, nukleer tıp, radyoloji, patoloji dallarında oğrencilere staj yaptırılır

Gereken Nitelikler: Bu programa girmek isteyen oğrencilerin biyoloji, fizik, kimya ve insan bilimleri alanlarına ilgili, kapalı ortamlarda calışmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumlu kimseler olmaları gerekir

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: Mezunlar Tıp Laboratuvarı Teknikeriunvanını alırlar Bunlar calıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yonetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar

Calışma Alanları: Bu alanda eğitim gorenler sağlık ocakları, devlet hastaneleri, universite hastaneleri, ozel klinikler ve laboratuvarlarda calışacakları gibi Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı teşkilatlarında da calışabilirler Ulkemizde bu alanda yetişmiş elemana ihtiyac olduğundan mezunlar kolaylıkla iş bulabilirler

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt