Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ticaret Üniversitesi İstanbul

0
125

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Tarihçe

2001 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın detseğiyle yerleşmiş olan İstanbul Ticaret Üniversitesi halen Eminönü'ndeki binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir

Yurt ve Barınma

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kendi yurtları bulunmamaktadır Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları ya da diğer özel öğrenci yurtlarının olanakları kullanabilirler İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne üniversitenin Basın & Halkla İlişkiler Müdürlüğü öğrenci kayıt dönemlerinde tezgâhtar olmaktadır

Kütüphane

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi 9000'i aşkın kitap, 151 süreli yayın, 190 kitap dışı materyal (CDROM, VideoKaset, AudioKaset, Disket) ile İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrenci, öğretim üyeleri ve araştırmacıların kullanımına açık olan bir bilgi merkezidir Kütüphanede yer alan yayınlar yarı yarıya Türkçe ve İngilizce olup, kapsamları üniversitenin eğitim politikalarını ve bilimsel araştırmaları destekleyici niteliktedir Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezindeki 8 bilgisayar, network üzerinden üniversitenin başlıca serveri aracılığı ile Internete bağlıdır Bu bilgisayarlardan 5 her birine okuyucu 3 tanesine de kütüphane personeli kullanımı içindir Kütüphanede yer alan bilgi kaynaklarının büyük bir kısmı Yordam Kütüphane Otomasyon Programıaracılığıyla bilgisayar ortamına aktarılmış olup, ödünç verme, ödünç süresi uzatma, ayırtma, sağlama, yerleştirme, etiket basımı gibi teknik hizmetler ve okuyucu hizmetleri program aracılığı ile yürütülmektedir

Teknoloji

İstanbul Ticaret Üniversitesi en büyük altyapılar yatırımını bilgi teknolojilerine yapmıştır Laboratuarlarımızda kullanılan bilgisayarlar ile akademik ve idari personelimize verilmiş Bilgisayarların tümü Pentium IV 512 Ram DVD'li multimedya özelliklidir Öğrencilere kullandırılan bütün bilgisayar programlarının başvuru lisansları vardır Kullanılan programların yeni tasarımları güncel olarak izlenmekte, yenilikler ve gelişmeler sisteme katılmaktadır

Gıda

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin bütün yerleşimlerinde hijyen koşullarının bütünüyle sağlanmış olduğu kantinler faaliyete geçirilmiştir Günün her saatinde açık olan öğrenci kantinlerinde sıcak ve soğuk yiyecek ve içecek türleri ile öğrencilerin gereksinimleri karşılanmaktadır Hem üniversite yerleşimlerinin tümü bulundukları bölgelerin meslek merkezlerindedir Bu merkezlerde bambaşka tat alma zevklerine ve bütçelere hitabeden lokanta, fastfood olanakları ve cafe'ler bulunmaktadır

Sağlık Durumu

İTİCU sağlık merkezinde 1 doktor 1 hemşire ve afiyet yöneticisi hizmet vermektedir Gerekli tıbbi cihaz ve donanıma sahip ivedi tıbbi müdahale odası, Poliklinik odası ve 3 yataklı reviri mevcuttur Merkezde, öğrenci muayene ve kontrolleri, dıştan ve içeriden reçete edilen, oral ve parenteral tedavilerini hepsi, reçete edilen kan ve kan ürünlerinin uygulaması, cerrahi ve yanık bere bakımları, vital hayat bulguları, daimi ve geçici sonda tatbiki, çıban drenajları, ufak cerrahi müdahaleler, atel ve sargı uygulamaları, hastane ortamı gerektirmeyen tüm müdahale ve bakımlar uygulanırAcil durumlarda zorunlu müdahale yapıldıktan sonradan hastanın tehlikesiz bir şekilde bütün donanımlı bir hastaneye sevki sağlanır Sıhhat merkezinde keza psikolojik danışmanlık, sağlık durumu eğitim danışmanlığı hizmetleri verilmektedir

Kampus Hayatı

İTİCU 'da eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaların yanısıra kültürel ve sosyal etkinliklere de gerekli önem verilmektedir Bu bağlamda İTİCU' da seminer, panel ve sempozyumlar ve bilimsel tartışmaların yanısıra değişik sergi ve konserler, tiyatro, dans gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir İTİCU ' da öğrenciler, hazırladıkları sempozyum, konferans ve söyleşiler ile kendilerini ifade etme şansı bulmaktadır İTİCU 'da sosyal hayat kurucu Vakıf Kandilli Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesislerinde öğrencilerin jurnal yaşamlarına renk katacak tenis kortları, basketbol sahaları ve yüzme havuzları mevcuttur Tesislerin mevcut geniş kapasiteli kafeterya ve restoranlarından hizmet alabilmektedirler Üniversite bünyesinde yapılan şenlikler dışarıda, spor ve kültür kulüpleri üniversiteler arası şenliklere de katılmaktadır İTİCU 'da öğrenciler farklı alanlara yönlendirilmiş spor dallarında sosyal tesislerimizdeki spor alanlarından yararlanarak spor yapma olanağı bulabilmektedirler Lisanslı sporcu öğrenciler, spor hocaları göre kürek, masa tenisi, basketbol, yüzme, voleybol, futbol ve dağıtılmış spor dallarında lokal ve ulusal karşılaşmalara hazırlanmaktadır

Ulaşım

Rektörlük birimleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Dış Ticaret Enstitüsü fakülteler Eminönü'nde, Haliç sahilinde, tarihi dokunun içinde ve ticaretin yoğun yaşandığı şehir merkezindedir İngilizce Hazırlık Okullu ve Fakülteler Üsküdar merkezde konuşlandırılmıştır METEB Projesi Iş Yüksekokulu İstanbul yakasında ve Okmeydanı'ndadır Bu yerleşimlerin tümüne İstanbul'un her yerinden kara ve deniz ulaşım araçlarını kullanarak en çabuk, en kolay ve en ucuz bir biçimde erişmek olanaklıdır

Burslar

Kurucu Vakıf ve Üniversiteyi destekleyen İstanbul Ticaret Odası 2003 2004 eğitim öğretim yılında üniversiteye kayıt olan her öğrenciye 1500000000TL karşılıksız eğitimöğretim bursu vermektedir bunun dışında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğrencilere sunulan burs imkanları şunlardır: Üniversiteye Giriş Başarı Bursu; ÖSYM Kılavuzu'nda gösterilen kontenjanlara kadar fakülte bölümlerini burslu tercihle şampiyon ve yerleşen öğrencilere verilir Bu burs eğitimöğretim ücretinin tamamı kadardır Üniversite İçi Başarı Bursu; Üniversitenin birim ve programlarına en az bir akademik sene (iki yarıyıl) aralıksız; o akademik sene için programlanmış bütün dersleri alarak başarılı olan (ilgili akademik yıl anekdot ortalaması asgari 350) öğrencilere bir sonraki akademik sene eğitimöğretim ücretinin belli bir bölümü dek burs verilir Destek Bursu; Üniversitenin kadrolu akademik ve idari personelinin çocukları ile bursun verileceği akademik yılda görevde bulunan İstanbul Ticaret Odası Oda Meclisi Üyelerinin ve İstanbul Ticaret Odası yönetimsel personelinin çocuklarına verilir Spor Bursu; Herhangi bir spor dalında ve uluslararası oyun ve yarışmalarda Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanmış ulusal sporcu olan üniversite öğrencilerine verilir

Kulüpler
Arama Kurtarma Kulübü
Dans Kulübü
Doğa Sporları Kulübü
Elektronik Hobi Kulübü
Felsefe Kulübü
Feng Shui Kulübü
Fotoğrafçılık Kulübü
Iletişim Kulübü
İşletme Kulübü
Kayak Kulübü
Müzik Kulübü
Satranç Kulübü
Tiyatro Kulübü

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi
Istatistik Bilimi (SAY)
Istatistik (Burslu) (SAY)
Psikoloji (EA)
Psikoloji (Burslu) (EA)

Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (Burslu)

Iletişim Fakültesi
Halkla Ilişkiler (LAF)
Halkla Ilişkiler (Burslu) (LAF)
Medya ve Iletişim Sistemleri (LAF)
Medya ve Irtibat Sistemleri (Burslu) (SÖZ)

Mühendislik ve Tasarim Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Burslu) (SAY)

Ticari Bilimler Fakültesi
Bankacilik ve Finans (EA)
Bankacilik ve Finans (Burslu) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Turizm Işletmeciliği (EA)
Turizm Işletmeciliği (Burslu) (EA)