Tijen Mergen ve ÇYDD'liler hür Ergenekon'un 12 dalgasında gözaltına alınan Tijen Mergen ve ÇYDD üyesi 7 kişi serbest bırakıldı Soruşturmanın 12 dalgası kapsamında önceki gün 39 birey gözaltına alınmıştı Bunlardan 8'i bugün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar göre sorgulandı Doğan Gazetecilik AŞ İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen ve ÇYDD üyesi 7 birey savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı Tijen Mergen açık havada ÇYDD saymanı Perran Yorgancıgil, ÇYDD Tanıtım ve Irtibat Birimi Sorumlusu Nursel Gülter, ÇYDD Bakırköy Şubesi Başkanı Gülser Alparslan, ÇYDD Kartal Şubesi Başkanı Belkız Senet, ÇYDD Avcılar Şubesi Başkanı Şükriye Varlık, ÇYDD Beyoğlu Şubesi Başkanı Oya Adalı Ediz, ÇYDD Avcılar Şubesi Başkanı Şükriye Varlık ve ÇYDD gönüllüsü Ferhat Şenatalar da serbest kaldı Böylece 12 dalgada gözaltına alınan 39 kişiden 8'i özgür kalmış oldu Kalan 31 şüphelinin ifadesinin alınmasına devam edilirken, sorgulamada rektörlere öncelik veriliyor TİJEN MERGEN: HAK YERİNİ BULDU 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasının da yürütücülerinden olan Tijen Mergen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında, yakınları ve Milliyet gazetesi çalışanları kadar karşılandı Şu aşamada konuşmak istemediğini bildiren Mergen, ''Hak yerini buldu Biz çok iyi şeyler yapıyoruz, Uyruk gazetesi olarak kızlarımıza eğitim sağlıyoruz Bu da görüldü zannediyorum derhal detaylara girmek istemiyorum'' dedi Tijen Mergen'in avukatı Köksal Bayraktar da savcılıkta müvekkiline, bir takım gazetelerde yer alan ''ÇYDD'den burs bölge öğrencilerin cebren Cumhuriyet mitinglerine götürüldüğü'' iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığını, ''Baba Beni Okula Bayrak Direği Kampanyası''na ilişkin bir takım sorular sorulduğunu ifade etti Avukat Bayraktar, müvekkili Mergen'e, yaptığı bazı telefon görüşmelerinin sorulduğunu da söyledi SON GÖZALTILARA PROTESTO ÖTE YANDAN İstanbul Güvenlik Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi önünde toplanan ve kendilerini ''Cumhuriyet Gazetesi Okurları'' olarak nitelendiren bir grup, slogan atıp, dövizler açtı Grup namına yapılan açıklamada, gözaltıların yurtseverleri yıldırma amacı taşıdığı savunularak, ''Operasyonlar ve tutuklamalar, ilerde çağdaş bir hukuk devletine ulaştığımızda diktatörlük özlemcilerinin tutum örnekleri olarak nitelenecektir'' görüşü ileri sürüldü
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.