Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tilavet secdeleri biriktirilmiş nasıl kılınır

0
157

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Tilavet Secdesi

Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin uzerimde kalan en son yahut ilk tilavet secdesini yapmaya deyip niyet edilir Hepsi icin ayrı ayrı niyet edilmesi gerekir

Peygamber Efendimiz (sav) şoyle buyurmuştur:“Ademoğlu secde ayetini okuyup secde edince, şeytan ağlar ve 'Vay benim halime! Ademoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti; cennet onundur Ben ise secde etmekle emrolundum, ama secde etmekten kacındım, bundan dolayı cehennem benimdir' diyerek oradan kacar (Muslim,İman,35)

Kuranda gecen tilavet secde ayetleri şunlardır;
1 A'raf sUresinin 206,
2 Ra'd sUresinin 15,
3 Neml sUresinin 25,
4 Secde sUresinin 15,
5 Sad sUresinin 24,
6 Fussilet sUresinin 37,
7 Necm sUresinin 62,
8 İnşikak sUresinin 21,
9 Nahl sUresinin 49,
10 İsra sUresinin 107,
11 Meryem sUresinin 58,
12 Hac sUresinin 18,
13 Furkan sUresinin 60,
14 Alak sUresinin 19 ayetleri secde ayetleridir

Similar threads

Tilavet secde nasıl kılınır, Kuranda kac yerde secde ayeti vardır Kuranda kac yerde secde ayeti vardır,Tilavet secde nasıl kılınır Tilavet secde icin abdestli, temiz, avret yerleri ortulu ve kıbleye doğru olmak şarttır Secde soyle yapılır; Tilavet secdesi niyet edilir eller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Tilavet secdeleri biriktirilmiş nasıl kılınır Tilavet Secdesi Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Tilavet Secdesi Hakkında Hadisler Tilavet Secdesi Peygamber Efendimiz (sav) şoyle buyurmuştur:“Ademoğlu secde ayetini okuyup secde edince, şeytan ağlar ve 'Vay benim halime! Ademoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti; cennet onundur Ben ise secde etmekle emrolundum, ama secde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır? Tilavet Secdesinde Okunan Dua Tilavet Secdesi Kur'an'ı Kerim'deki bir secde ayetini okuyan veya dinleyen kişinin yapması vacib olan secdeye Tilavet secdesi denilir Bu Secdelerden herhangi biri, uzerine vacib olan secdeyi yapmazsa gunaha girer Tilavet secdesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Kuran-ı Kerimde toplamda 14 surede geçen secde ayetleri, Mümin kimse tarafından okunduğunda ya da işitildiğinde secde (tilavet secdesi) yapılması gerekir. Kuran-ı Kerim'de secde ayetlerinin geçtiği cüz ve surelerle beraber nasıl secde yapılması gerektiğini sizler için araştırdık. Secde ayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt