iltasyazilim
FD Üye
Tiramisu için malzemeler
Taban hazır zaten;
1 paket savoyer bisküvi (200gr var bir pakette)
Arasına ve üstüne yayacağımız muhallebikrema için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 kutu labne peyniri (200gr)
Bisküvileri ıslatmak için;
12 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı hazır kahve
En son üzerine serpmek için de;
1 yemek kaşığı kakao
Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi
İtalyanların bu tatlıpasta için kullandıkları krema, çırpılmış yumurtayla mascarpone karıştırılarak yapılıyor ve pişirilmiyor İtalya'ya gidince yeriz onu Biz mutfakta çiğ yumurtaya karşıyız Bin türlü hastalık riski var Çolukçocuk yiyecek Bekletmeyelim
Tencereye sütü boşaltın, içine bir yumurta kırın, iyice çırpın Yumurta tamamen kaybolsun sütün içinde Henüz ocağa koymadık dikkat ettiyseniz Un, toz şeker ve tuzu da ekleyip, soğuk soğuk çırpmaya devam edin Burada hedefiniz, unun tamamen çözülmesi ve şekerin erimesi olmalı
Artık ocağı yakabilirsiniz Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin Fokurdamaya başlayınca ocağı kısın, 12 dakika daha pişirip, tencereyi ocaktan alın Biraz soğumasını bekleyeceğiz bu muhallebinin Ama kurumasını, üstünün kabuk bağlamasını da istemeyiz Gidipgelip, hızlıca karıştıracaksınız yani Bir taraftan da bisküvileri ıslatmak için gereken kahveyi hazırlayın bu sırada Ne kadar koyu bir kahve olsa o kadar iyi; suyu az, kahvesi bol Hazır granül kahve de olur, filtre kahve de Sıcak olsun ama
Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi
Muhallebi yeterince soğuduysa, labneyi koyun içine Çırpma teliyle, bir güzel karıştırın Peynir muhallebinin tamamına, eşit dağılsın Bundan sonra o muhallebi değil artık, bir pasta kreması Aslında bir mikser olsa işiniz daha kolay ve sonuç daha iyi olur Ne kadar hızlı ve çok çırpılırsa, krema daha hacimli olur çünkü Şimdi sıra geldi, tiramisuya son şeklini vermeye Yüksek kenarlı bir servis tabağı ya da cam bir fırın kabı lazım Savoyer bisküvileri kahveyle tek tek ıslatarak bu tabağın dibine döşeyin
Tam da burada şunu da hatırlatmadan geçmemek lazım; savoyer yerine hazır pasta tabanlarından da kullanabilirsiniz Hatta evde kalan kek parçalarından Zaten bu bizim yaptığımız tatlının orijinal tarifle pek alakası yok Sırf savoyer kullanıyoruz diye daha çok tiramisu olmayacak yani Şimdi bu ilk sıra bisküvilerin üzerine muhallebinin yarısını dökün, kaşığın arkasıyla düzeltin
Bundan sonra yapacaklarınız, tekrardan ibaret Bir sıra daha kahveyle ıslatılan bisküvi, onun üstüne de kalan krema Son dokunuş kakaoyla gerçekleşecek Şimdiye kadar kremanın çoktan soğumuş olduğunu varsayıyoruz Ola ki soğumadıysa, kakao serpme işini daha sonraya bırakın
Bir çay süzgeci bile işinizi görür Krema sıcak olmasın ki, kakao erimesin serpince Ama şimdi kesip servis etmeye kalksanız, düzgün bir dilim elde etmeniz çok zor Hem bu kadar uğraştınız, biraz seyretmek istemez misiniz eserinizi? Buzdolabında 12 saat dursun bakalım
Onedio
Taban hazır zaten;
1 paket savoyer bisküvi (200gr var bir pakette)
Arasına ve üstüne yayacağımız muhallebikrema için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 kutu labne peyniri (200gr)
Bisküvileri ıslatmak için;
12 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı hazır kahve
En son üzerine serpmek için de;
1 yemek kaşığı kakao
Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi
İtalyanların bu tatlıpasta için kullandıkları krema, çırpılmış yumurtayla mascarpone karıştırılarak yapılıyor ve pişirilmiyor İtalya'ya gidince yeriz onu Biz mutfakta çiğ yumurtaya karşıyız Bin türlü hastalık riski var Çolukçocuk yiyecek Bekletmeyelim
Tencereye sütü boşaltın, içine bir yumurta kırın, iyice çırpın Yumurta tamamen kaybolsun sütün içinde Henüz ocağa koymadık dikkat ettiyseniz Un, toz şeker ve tuzu da ekleyip, soğuk soğuk çırpmaya devam edin Burada hedefiniz, unun tamamen çözülmesi ve şekerin erimesi olmalı
Artık ocağı yakabilirsiniz Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin Fokurdamaya başlayınca ocağı kısın, 12 dakika daha pişirip, tencereyi ocaktan alın Biraz soğumasını bekleyeceğiz bu muhallebinin Ama kurumasını, üstünün kabuk bağlamasını da istemeyiz Gidipgelip, hızlıca karıştıracaksınız yani Bir taraftan da bisküvileri ıslatmak için gereken kahveyi hazırlayın bu sırada Ne kadar koyu bir kahve olsa o kadar iyi; suyu az, kahvesi bol Hazır granül kahve de olur, filtre kahve de Sıcak olsun ama
Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi
Muhallebi yeterince soğuduysa, labneyi koyun içine Çırpma teliyle, bir güzel karıştırın Peynir muhallebinin tamamına, eşit dağılsın Bundan sonra o muhallebi değil artık, bir pasta kreması Aslında bir mikser olsa işiniz daha kolay ve sonuç daha iyi olur Ne kadar hızlı ve çok çırpılırsa, krema daha hacimli olur çünkü Şimdi sıra geldi, tiramisuya son şeklini vermeye Yüksek kenarlı bir servis tabağı ya da cam bir fırın kabı lazım Savoyer bisküvileri kahveyle tek tek ıslatarak bu tabağın dibine döşeyin
Tam da burada şunu da hatırlatmadan geçmemek lazım; savoyer yerine hazır pasta tabanlarından da kullanabilirsiniz Hatta evde kalan kek parçalarından Zaten bu bizim yaptığımız tatlının orijinal tarifle pek alakası yok Sırf savoyer kullanıyoruz diye daha çok tiramisu olmayacak yani Şimdi bu ilk sıra bisküvilerin üzerine muhallebinin yarısını dökün, kaşığın arkasıyla düzeltin
Bundan sonra yapacaklarınız, tekrardan ibaret Bir sıra daha kahveyle ıslatılan bisküvi, onun üstüne de kalan krema Son dokunuş kakaoyla gerçekleşecek Şimdiye kadar kremanın çoktan soğumuş olduğunu varsayıyoruz Ola ki soğumadıysa, kakao serpme işini daha sonraya bırakın
Bir çay süzgeci bile işinizi görür Krema sıcak olmasın ki, kakao erimesin serpince Ama şimdi kesip servis etmeye kalksanız, düzgün bir dilim elde etmeniz çok zor Hem bu kadar uğraştınız, biraz seyretmek istemez misiniz eserinizi? Buzdolabında 12 saat dursun bakalım
Onedio