iltasyazilim
FD Üye
Tiramisu Topları Tarifi İçin Malzemeler
*1213 adet kedi dili bisküvi
*100 gr labne peynir
*1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
*Yarım pakert vanilya
*15 tatlı kaşığı nescafe
*25 yemek kaşığı sıcak su
Bulamak için;
*15 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Topları Tarifi Yapılışı Tiramisu topları yapmak için öncelikle bisküvileri rondodan geçirilir Un haline getirilir Bunun için kedi dili kullanmanız şart değil 1 buçuk tatlı kaşığı nescafe ve 2 buçuk yemek kaşığı sıcak su ile karıştırarak eritilir Elde edilen nescefeli karışım un haline getirilen bisküvilerin üzerine boşaltılır ve elle yapışmayacak şekilde yoğurulur Bisküvili karışım buzdolabına kaldırılarak bir süre dinlendirilir Daha sonra ayrı bir kaba 100 gram labne peyniri, 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri ve vanilya koyulup, mikserle karıştırılır Dolaptan alınan bisküvi labneli karışımın üzerine ilave edilerek güzelce yoğrulur Elde edilen harçtan cevizden biraz küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır (Ellerinizi hafif su ile ıslatabilirsiniz) Şekillendirilen topların her tarafı fındık tozu çikolataya veya kakaoya bulanır Hazırlanan*tiramisu topları*servis tabağına dizilir ve buzdolabına kaldırılarak 12 saat dinlendirilir
*1213 adet kedi dili bisküvi
*100 gr labne peynir
*1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
*Yarım pakert vanilya
*15 tatlı kaşığı nescafe
*25 yemek kaşığı sıcak su
Bulamak için;
*15 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Topları Tarifi Yapılışı Tiramisu topları yapmak için öncelikle bisküvileri rondodan geçirilir Un haline getirilir Bunun için kedi dili kullanmanız şart değil 1 buçuk tatlı kaşığı nescafe ve 2 buçuk yemek kaşığı sıcak su ile karıştırarak eritilir Elde edilen nescefeli karışım un haline getirilen bisküvilerin üzerine boşaltılır ve elle yapışmayacak şekilde yoğurulur Bisküvili karışım buzdolabına kaldırılarak bir süre dinlendirilir Daha sonra ayrı bir kaba 100 gram labne peyniri, 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri ve vanilya koyulup, mikserle karıştırılır Dolaptan alınan bisküvi labneli karışımın üzerine ilave edilerek güzelce yoğrulur Elde edilen harçtan cevizden biraz küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır (Ellerinizi hafif su ile ıslatabilirsiniz) Şekillendirilen topların her tarafı fındık tozu çikolataya veya kakaoya bulanır Hazırlanan*tiramisu topları*servis tabağına dizilir ve buzdolabına kaldırılarak 12 saat dinlendirilir