iltasyazilim
FD Üye
Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
36 adet kedi dili bisküvi
Muhallebisi İçin:
3 adet yumurta sarısı,
1 çay bardağı toz şeker +1 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı tepeleme un,
3,5 su bardağı süt,
1 paket vanilya (5 gr),
400 gr (1 paket labne peyniri)
Bisküvileri Islatmak İçin:
1 su bardağı süt+yarım çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker,
3 yemek kaşığı nescafe
Üzeri İçin:
Yarım çay bardağı kakao
Tiramisu Yapılışı
Derin bir tencereye yumurta sarılarını ve şekeri koyup iyice çırpalım
Üzerine sütü ve unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim
Kaynamaya başladıktan 45 dakika sonra muhallebiyi ocaktan alalım
Pişen muhallebinin üzerine vanilya ve labne peynirini ilave edip peynir iyice dağılıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım (bu aşamada el blenderi kullanabilirsiniz)
Bisküvileri ıslatmak için; bir kaba sütü, nescafeyi ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım
Kedi dili bisküvileri önlü arkalı sütlü karışımda ıslatıp büyük boy kara borcama dizelim
Bisküvilerin çok yumuşamaması için ıslatma esnasında sütün içinde bırakmayın
Birinci sırayı tamamladıktan sonra muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökelim
Bisküvileri ıslatıp muhallebinin üzerine ikinci sırayı dizelim
Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp yayalım
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az bir gece bekletelim
Dinlenen tiramisunun her yerini kaplayacak şekilde kakao serpelim
Tiramisumuzun üzerini krem şanti ile süsleyelim
Tiramisumuzu dilimleyip soğuk olarak servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
36 adet kedi dili bisküvi
Muhallebisi İçin:
3 adet yumurta sarısı,
1 çay bardağı toz şeker +1 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı tepeleme un,
3,5 su bardağı süt,
1 paket vanilya (5 gr),
400 gr (1 paket labne peyniri)
Bisküvileri Islatmak İçin:
1 su bardağı süt+yarım çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker,
3 yemek kaşığı nescafe
Üzeri İçin:
Yarım çay bardağı kakao
Tiramisu Yapılışı
Derin bir tencereye yumurta sarılarını ve şekeri koyup iyice çırpalım
Üzerine sütü ve unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim
Kaynamaya başladıktan 45 dakika sonra muhallebiyi ocaktan alalım
Pişen muhallebinin üzerine vanilya ve labne peynirini ilave edip peynir iyice dağılıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım (bu aşamada el blenderi kullanabilirsiniz)
Bisküvileri ıslatmak için; bir kaba sütü, nescafeyi ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım
Kedi dili bisküvileri önlü arkalı sütlü karışımda ıslatıp büyük boy kara borcama dizelim
Bisküvilerin çok yumuşamaması için ıslatma esnasında sütün içinde bırakmayın
Birinci sırayı tamamladıktan sonra muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökelim
Bisküvileri ıslatıp muhallebinin üzerine ikinci sırayı dizelim
Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp yayalım
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az bir gece bekletelim
Dinlenen tiramisunun her yerini kaplayacak şekilde kakao serpelim
Tiramisumuzun üzerini krem şanti ile süsleyelim
Tiramisumuzu dilimleyip soğuk olarak servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız