iltasyazilim
FD Üye
İçindekiler Miktarı
Et 500 gr Yoğurt 500 gr
Maydonoz 1 demet Kurutulmuş Ekmek 1 adet
Tereyağı 2 çkaşığı Defne yaprağı 2 adet
Sarımsak 4 Diş Soğan 2 adet
Yapılışı: Kusbasi iriliginde dogranmis eti tencereye alinEtler biraktiklari suyu çekene dek kavurun
Etler suyunu çektiginde üzerini iki parmak asacak kadar sicak su ve kimyon ilave edinEtler yumusayincaya basinçli tencerede pisirinBayat ekmegi dilimleyinFirinda hafifçe kitirlastirin2 santimlek kareler halinde kesin Servis tabagina aktarin Haslanan etleri atesten almadan 10 dakika önce tereyagini, tuzu ve karabiberini ekleyin
10 dakika sonra atesten alinSulari ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine bosaltinPiyazlik dogranmis soğanlari tuz ile ovusturup acisini çikartinEtlerin üzerine sarımsakli yogurdu yayinArdindan üzerine üzerine soğanlari koyun Maydanoz yapraklarini dograyip soğanlarin üzerine serpistirdikten sonra servis yapin
balıkesırde sunnetlerde veya duğunlerde mutlaka olurayrıca balıkesırde duğun corbasıtırıtpilav ve ayran olur
Et 500 gr Yoğurt 500 gr
Maydonoz 1 demet Kurutulmuş Ekmek 1 adet
Tereyağı 2 çkaşığı Defne yaprağı 2 adet
Sarımsak 4 Diş Soğan 2 adet
Yapılışı: Kusbasi iriliginde dogranmis eti tencereye alinEtler biraktiklari suyu çekene dek kavurun
Etler suyunu çektiginde üzerini iki parmak asacak kadar sicak su ve kimyon ilave edinEtler yumusayincaya basinçli tencerede pisirinBayat ekmegi dilimleyinFirinda hafifçe kitirlastirin2 santimlek kareler halinde kesin Servis tabagina aktarin Haslanan etleri atesten almadan 10 dakika önce tereyagini, tuzu ve karabiberini ekleyin
10 dakika sonra atesten alinSulari ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine bosaltinPiyazlik dogranmis soğanlari tuz ile ovusturup acisini çikartinEtlerin üzerine sarımsakli yogurdu yayinArdindan üzerine üzerine soğanlari koyun Maydanoz yapraklarini dograyip soğanlarin üzerine serpistirdikten sonra servis yapin
balıkesırde sunnetlerde veya duğunlerde mutlaka olurayrıca balıkesırde duğun corbasıtırıtpilav ve ayran olur