iltasyazilim
FD Üye
Tirit (Elazığ Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase iri bulgur
*1 kase pirinç
*2 adet soğan
*1 tutam kuru reyhan
*1 tutam kimyon
*1 tutam karabiber
*1 tutam pulbiber
Üzeri için :
*1 avuç maydanoz
*1 avuç taze soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
Tirit (Elazığ Usulü) Tarifi Yapılışı
1
*Soğanları kavurun
*Ardından salçayı ekleyin
*Pirinç, bulguru ve baharatı ekleyin
*Sonra 5 su bardağı suyu dökün ve kaynamaya bırakın
*Pirinçle bulgur yumuşayınca kapatın
*Borcama dökün
*Üzerine maydanoz ve taze soğanı dökün servise hazır
*1 kase iri bulgur
*1 kase pirinç
*2 adet soğan
*1 tutam kuru reyhan
*1 tutam kimyon
*1 tutam karabiber
*1 tutam pulbiber
Üzeri için :
*1 avuç maydanoz
*1 avuç taze soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
Tirit (Elazığ Usulü) Tarifi Yapılışı
1
*Soğanları kavurun
*Ardından salçayı ekleyin
*Pirinç, bulguru ve baharatı ekleyin
*Sonra 5 su bardağı suyu dökün ve kaynamaya bırakın
*Pirinçle bulgur yumuşayınca kapatın
*Borcama dökün
*Üzerine maydanoz ve taze soğanı dökün servise hazır