Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tiritli köfte (4 kişilik)

Tiritli köfte (4 kişilik)
0
65

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Tiritli köfte (4 kişilik) MALZEMELER 1 Su Bardağı Nohut 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Adet Soğan Hamur İçin: 1 Akarsu Bardağı İnce Bulgur 50 gr Fazla Çekilmiş Kıyma 2 Adet Yumurta 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz Tuzlu, Karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatınBir gece bu şekilde bekletin Bol suda haşlayın1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yağda karıştırarak soteleyinYemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyinBir miktar su ilave edip kısık ateşte adamakıllı pişirinTuzlu ve nohutları da tencereye ek edinTencereyi ocaktan alın Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırınSu ilave edip,yoğurunTuzunu ekleyinYoğurmanın sonuna içten hamura bir bir yumurtaları kırın Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurunİçine bir parça tuzlu ve karabiber katınSoğan ile margarini farklı tavada kavurunDaha daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp,beraberce kavurunİçine,ikiye yada dörde ayrılmış cevizler ilave edinYağın donması için bekletin Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açınİçini hazırlayıp,donmaya bıraktığınız et ile doldurunAyrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut biçiminde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayınYemek piştikten sonradan nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyinSıcak olarak servis yapın id  
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt