Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tırnak pide nasıl yapılır? Evde tırnak pide yapımı için kolay tarifi

Tırnak pide nasıl yapılır? Evde tırnak pide yapımı için kolay tarifi
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tirnak_pide_nasil_yapilir_evde_tirnak_pide_yapimi_icin_kolay_tarifi_1617099329_7795.jpg

Kebapçılarda yemeğin, çorbanın yanında sıcacık gelen ve yemeye doyum olmayan tırnaklı pideyi meskeninizde de basitçe yapıp et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Şayet siz de sevdiklerinize hazırlamak için tırnak pide tanımı arıyor ya da tırnak pide nasıl yapılır merak ediyorsanız "Evde tırnak pide tanımı, meskende tırnak pide nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Bilhassa Güneydoğu yöresinde çok fazla tercih edilen tırnak pidesi ismini üstündeki çentiklerden alıyor, zira o çentikler parmak uçlarıyla yapılıyor. Her yemeğin yanına da yakışıyor, isterseniz kahvaltıda bile yapabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile iştah açan kebapçı pidesini artık konut ortamında istediğiniz vakit yapabilir, sevdiklerinize ve konuklarınıza bilhassa et yemekleri ile birlikte ikram edebilirsiniz. Mayalı hamurdan yapılan tırnaklı pidenin gereçleri ve yapılış evreleri aşağıda. 
  • Hamuru hazırladıktan sonra mayalanması için sıcak bir yere koymanız, mayalanma sürecini hızlandıracaktır.

     
  • Şayet mevsimlerden yazsa, güneş gören bir pencere kenarını kullanabilirsiniz, şayet kışsa fırınınızı 100 derecede 10 dakika çalıştırıp, kapattıktan sonra içerisinde bekletebilirsiniz.
 



TIRNAK PİDE TANIMI:

GEREÇLER

6 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kadar ılık su
Tuz



YAPILIŞI

Mayayı ılık suda eritin.

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.

Mayayı, sıvı yağı ve tuzu una ek edin.

Azar azar su ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.

Dört bezeye ayırdığınız hamuru merdaneyle biraz açın.

Parmak uçlarınızla her yerine bastırarak pideye hal verin.

Bu esnada fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Biçim verdiğiniz hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Tepsiyi fırına verip pideleri üstü kızarana kadar pişirin.

Pişen pideleri sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt