Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tırnak pide nasıl yapılır? Evde tırnak pide yapımı için kolay tarifi

Tırnak pide nasıl yapılır? Evde tırnak pide yapımı için kolay tarifi
0
49

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tirnak_pide_nasil_yapilir_evde_tirnak_pide_yapimi_icin_kolay_tarifi_1617099329_7795.jpg

Kebapçılarda yemeğin, çorbanın yanında sıcacık gelen ve yemeye doyum olmayan tırnaklı pideyi evinizde de kolayca yapıp et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için tırnak pide tarifi arıyor ya da tırnak pide nasıl yapılır merak ediyorsanız "Evde tırnak pide tarifi, evde tırnak pide nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Özellikle Güneydoğu yöresinde çok fazla tercih edilen tırnak pidesi ismini üstündeki çentiklerden alıyor, çünkü o çentikler parmak uçlarıyla yapılıyor. Her yemeğin yanına da yakışıyor, isterseniz kahvaltıda bile yapabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile iştah açan kebapçı pidesini artık ev ortamında istediğiniz zaman yapabilir, sevdiklerinize ve konuklarınıza özellikle et yemekleri ile birlikte ikram edebilirsiniz. Mayalı hamurdan yapılan tırnaklı pidenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. 
  • Hamuru hazırladıktan sonra mayalanması için sıcak bir yere koymanız, mayalanma sürecini hızlandıracaktır.

     
  • Eğer mevsimlerden yazsa, güneş gören bir pencere kenarını kullanabilirsiniz, eğer kışsa fırınınızı 100 derecede 10 dakika çalıştırıp, kapattıktan sonra içerisinde bekletebilirsiniz.
 



TIRNAK PİDE TARİFİ:

MALZEMELER

6 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kadar ılık su
Tuz

rIgFA_1617099405_7938.jpg

YAPILIŞI

Mayayı ılık suda eritin.

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.

Mayayı, sıvı yağı ve tuzu una ilave edin.

Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.

Dört bezeye ayırdığınız hamuru merdaneyle biraz açın.

Parmak uçlarınızla her yerine bastırarak pideye şekil verin.

Bu esnada fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Şekil verdiğiniz hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Tepsiyi fırına verip pideleri üstü kızarana kadar pişirin.

Pişen pideleri sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt