iltasyazilim
FD Üye
Tirşik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*Tirşik pancarı yılan pancarı da olarak da bilinir*Pancar miktarı 2 kg olarak kullandım ama 4 tencereye mayalanacak o yüzden 1 tencere yapılacaksa 12 ya da 1 kg yeter tencerenin büyüklüğüne göre
*1 kg ekşi yoğurt
*Yarım kg yarma
*Yarım kilodan biraz fazla nohut
*Tuz
*3 su bardağı un
Tirşik Çorbası Tarifi Yapılışı Pancarı bulunca ince ince doğruyoruz sonra da suya ıslıyoruz Pancar eli yakıyor ve ısırıyor Elen takip doğramak şart Ekşi yoğurda 3 su bardağı unu ekleyip çarpıyorum Bir gece önceden ıslanan nohut bir taşım hoşlanıyor ve suyu yoğurt karışımını ekleniyor Yarmayı da yıkayıp direk tencereye koyuyoruz Üstüne nohut ve yoğurt karışımı konup tuz ekleniyor ve süzülen pancarlar ilave edilip üstü unla kalın bir tabaka halinde kaplanıp sıcak ortamda üstü örtülerek mayalanmaya bırakılıyor Mayalandıktan sonra üstteki un tabakası kaldırılıp 3 buçuk saat pişirilir ve sıcakken kavonozları konup ters çevrilir
Afiyet olsun
*Tirşik pancarı yılan pancarı da olarak da bilinir*Pancar miktarı 2 kg olarak kullandım ama 4 tencereye mayalanacak o yüzden 1 tencere yapılacaksa 12 ya da 1 kg yeter tencerenin büyüklüğüne göre
*1 kg ekşi yoğurt
*Yarım kg yarma
*Yarım kilodan biraz fazla nohut
*Tuz
*3 su bardağı un
Tirşik Çorbası Tarifi Yapılışı Pancarı bulunca ince ince doğruyoruz sonra da suya ıslıyoruz Pancar eli yakıyor ve ısırıyor Elen takip doğramak şart Ekşi yoğurda 3 su bardağı unu ekleyip çarpıyorum Bir gece önceden ıslanan nohut bir taşım hoşlanıyor ve suyu yoğurt karışımını ekleniyor Yarmayı da yıkayıp direk tencereye koyuyoruz Üstüne nohut ve yoğurt karışımı konup tuz ekleniyor ve süzülen pancarlar ilave edilip üstü unla kalın bir tabaka halinde kaplanıp sıcak ortamda üstü örtülerek mayalanmaya bırakılıyor Mayalandıktan sonra üstteki un tabakası kaldırılıp 3 buçuk saat pişirilir ve sıcakken kavonozları konup ters çevrilir
Afiyet olsun