tirşik çorbası tirşik çorbası tarifi tirşik nedir çorbası nasıl yapılır tırşık nasıl yapılır Tirşiğin Tanımı : Tirşik dediğimiz yeşilbir bitkidir Bu bitkinin sapı uzun, yaprağı yeşil renkli, elbüyüklüğünde olur Bu bitki sıcak yörelerde, kış mevsimine dürüst en fazla narenciye tarlalarındave fundalık bölgelerde yetişir Soğuk bölgelerde ise ilkbahar aylarında çıkar Bu bitkinin adınapancar yaprağı da denir Araç Gereç : Tirşik (pancar) vurma,ayran, un, sarımsak, tuzlu Hazırlanışı : Tirşik önce saç teliinceliğinde kıyılır Kıyıldıktan daha sonra en ince ayrıntısına kadar yıkanır Büyük bir kazan veyatencereye konur Ve üstüne yeteri dek su ilave edilir Yeteri değin vurma, yeteri kadar tuzkonduktan daha sonra, yarım saat değin kaynatılır daha sonra bir kumaş üzerine tencereyikoyarız ve soğumasını bekleriz Ilık bir ışık halkası geldiğinde içerisine bir su bardağı kadar ayrankatılır ve karıştırılır sonra bir tabak içerisinde un alınarak tencerenin, yanitirşiğin üzeri ayrıntılarıyla hava almayacak şekilde bu un ile kapatılır sonra bir adet kumaş ile tencereninüzeri bastırılır Bu operasyon sabah yapılmış ise akşam, akşam üretilmiş ise sabahleyin her tarafta ateşinüzerine konur Oysa ateş üzerine konmadan tencerenin üzerine ekmiş olduğumuz unu bir kaşıkile almalıyız Bu çok önemlidir daha sonra tencere kaynamaya başlar İyicekaynadıktan daha sonra pişmiş mi diye bakılır Eğer pişmemiş ise, adamakıllı pişirilirİyi pişmemiş tirşik ağzımızıgıdıklar Pişen bu tirşiğimizin içerisine bolca sarımsak ezilerek konur ve karıştırıldıktansonra servise sunulur 1548689191 1548689191 tirsikcorbasi5c4f1f2bf2d9etirsikcorbasi5c4f1f2bf2d9e http:sazbuzcomuploadsimages2405000000002400574gif?406842053 id