Tirşik Ekşilemesi (Hatay Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg tirşik otu (Andırın doktoru da denir)1 ufak soğanKırmızı pul biberZeytinyağı2 5 yemek yemek kaşığı nar ekşisiYarım kaşık limon tozuKekikYarım dere bardağı pirinç45 diş sarımsakGerektiği kadar su Tirşik Ekşilemesi (Hatay Yöresi) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba arkadaşlar Bu şifa deposu çorbayı denemenizi tavsiye ederim şimdiden basit gelsin Tirşik otumuzu ince ince kıyıp topraklarının akması için bir büyük kaseye ıslayalımdaha sonra 34 kez yıkayalımBir tencereye zeytinyağı koyup ufak ufak kestiğimiz soğanı ekleyelim birazcık kavrulduktan daha sonra pul biberi de ekleyelim ikisi özdeşlestikten daha sonra tirsik otunu limon tozunu nar ekşisini ve fazla olmamak şartı ile suyu da ilave edip 1 5 saat kısık ateşte pişirelim (su azalırsa eksik az ekleyebilirsiniz)Tirsik otunun kıvamını kavramak için ara sıra tatlı kaşığı ile ağzımıza alıp bakabiliriz eğer dilimizi dalamıyorsa pişmiş demektir1 5 saat sonradan yıkadığımız pirincimizi ve çorba kıvamına gelecek kadar su koyalım çok sulu bir çorba olmayacak pirinçler piştikten sonra ince ince kıydığımız sarımsak ve kekik de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatabiliriz Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur