iltasyazilim
FD Üye
Tırtıl Baklava Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
**1 paket hazır baklava yufkası
**1 su bardağı sıvı yağ
**Yarım su bardağı su
**Örgü şişi (ben 8 numara kullandım)
İçi için :
**2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
**Yarım paket margarin
**1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
**4 su bardağı şeker
**5 su bardağı su
**Birkaç damla limon suyu
Tırtıl Baklava Yapımı Tarifi Yapılışı Günümüzde baklava yapmak kolaylaştı hanımlar, annelerimizin yaptığı el açması baklava marifet, sabır ve de zaman gerektiriyor Baklava canınız çekiyor ise basit ve mükemmel tarif için buyrun
İlk olarak şerbet için gerekli malzemeleri ( limon suyu hariç) ocağa koyalım, 30 dakika kaynatalım, indirmeye yakın limon suyunu ekleyelim ve soğumaya bırakalım
Yufkadan bir tane alıp masaya serelim 1 su bardağı sıvı yağ ile yarım su bardağı suyu karıştırıp yufkanın her tarafına gezdirelim üzerine 2 Yufkayı alalım ve yağlı karışımdan tekrar gezdirelim üzerine yeteri kadar ceviz serpelim örgü şişimizi uç tarafa yerleştirip rulo yapıp saralım Sonra iki baştan ortaya doğru büzdürelim Şişi çekip yağlanmış tepsiye yerleştirelim Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrarlayalım
İşlem bittikten sonra yarım paket margarin ve sıvı yağ ı ocakta eritelim ve yufkaların üzerine gezdirelim İstediğiniz büyüklükte bıçak yardımı ile kesin ve 180 derecede rengini alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıktıktan 34 dakika sonra üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim
Not: bu şerbet tepsinin yarısını ıslatmak için yeterli hepsini ıslatmak isterseniz şerbeti 2 katına çıkarmanız gerekir şayet benim gibi yarısını ıslatıp diğer yarısını sonra yapacaksanız şerbeti aynı şekilde yapın bu sefer şerbeti ocaktan indirdkten yaklaşık 10 dakika sonra baklavanızın üzerine gezdirin
Denemenizi tavsiye ediyorumŞimdiden kolay gelsin ve de afiyet olsun
**1 paket hazır baklava yufkası
**1 su bardağı sıvı yağ
**Yarım su bardağı su
**Örgü şişi (ben 8 numara kullandım)
İçi için :
**2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
**Yarım paket margarin
**1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
**4 su bardağı şeker
**5 su bardağı su
**Birkaç damla limon suyu
Tırtıl Baklava Yapımı Tarifi Yapılışı Günümüzde baklava yapmak kolaylaştı hanımlar, annelerimizin yaptığı el açması baklava marifet, sabır ve de zaman gerektiriyor Baklava canınız çekiyor ise basit ve mükemmel tarif için buyrun
İlk olarak şerbet için gerekli malzemeleri ( limon suyu hariç) ocağa koyalım, 30 dakika kaynatalım, indirmeye yakın limon suyunu ekleyelim ve soğumaya bırakalım
Yufkadan bir tane alıp masaya serelim 1 su bardağı sıvı yağ ile yarım su bardağı suyu karıştırıp yufkanın her tarafına gezdirelim üzerine 2 Yufkayı alalım ve yağlı karışımdan tekrar gezdirelim üzerine yeteri kadar ceviz serpelim örgü şişimizi uç tarafa yerleştirip rulo yapıp saralım Sonra iki baştan ortaya doğru büzdürelim Şişi çekip yağlanmış tepsiye yerleştirelim Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrarlayalım
İşlem bittikten sonra yarım paket margarin ve sıvı yağ ı ocakta eritelim ve yufkaların üzerine gezdirelim İstediğiniz büyüklükte bıçak yardımı ile kesin ve 180 derecede rengini alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıktıktan 34 dakika sonra üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim
Not: bu şerbet tepsinin yarısını ıslatmak için yeterli hepsini ıslatmak isterseniz şerbeti 2 katına çıkarmanız gerekir şayet benim gibi yarısını ıslatıp diğer yarısını sonra yapacaksanız şerbeti aynı şekilde yapın bu sefer şerbeti ocaktan indirdkten yaklaşık 10 dakika sonra baklavanızın üzerine gezdirin
Denemenizi tavsiye ediyorumŞimdiden kolay gelsin ve de afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.