Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr margarin veya tereyağı
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı nişasta (Buğday veya mısır farketmez)
*1 adet yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Alabildiği kadar un

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına 125 gr margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 adet yumurtayı koyup iyice karıştırın
Daha sonra 1 su bardağı nişasta, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve azar azar unu ekleyin Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Yoğurma işlemi bittikten sonra, hamurdan bir miktar alın, tırtıl kalıbının içine koyun (benim kalıp dillere destan, pet şişeden yaptım da ) Parmağınız ile basarak istediğiniz uzunlukta çıkarın
Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğutun, ben üzerine pudra şekeri serptim, siz ne şekilde süslemek isterseniz o şekilde yapın
(Ben pudra şekerli son halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, ama son ikramlık halini çekip ekleyeceğim)
Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık ve AFİYET OLSUN

858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt