Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

TİTAN'dan Cevizli Un Helvası (resimli)

TİTAN'dan Cevizli Un Helvası (resimli)
0
60

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
TİTAN'dan Cevizli Un Helvası (resimli) un helvası cevizli tarifi nasıl yapılır malzemeleri resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler Hani kimisi vardır yaşamak için yer ,kimisi de yemek yemek için yaşar melekler,sanırım ben ikinci gruba mensubumtitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6e3cf3pngalt :D:D :D:D :D:D 1548694961 1548694961 titandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6e7e4btitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6e7e4b titandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6e7e4b Güzel Koku gibi bir un helvasıyla karşınızdayım meleklertitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6ef24dalt Başlıca defalarca duyarım,helvam tutmadı,şerbeti eksik veya çok geldi,kuru oldu,yağı artı geldi diyeUmumiyetle un helvasının malzemeleri göz kararı konulduğu için bu alıcı şikayetler olabiliyorElbette ki bu işin piri olmuş büyüklerimize diyecek yok,onların elleri zaten ayar meleklertitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6ef24dalt Ama hani yeni evlenmiş ya da mutfağa yeni ısınmış melekler için un helvasının garantili ve ölçülü tarifini belirlemek istiyorum sizlereYapıp yiyince siz de bana yargı vereceksiniztitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b81f578gifalt :tik: :tik: :tik: Malzemelerimiz; 200 gr katıyağ (Bu tercihinize kalmış,ister sıvıyağ ve katıyağ karıştırın,ister tereyağı kullanın) 2 su bardağı un 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Ceviz (ya da fıstık,fındık) Birincil meslek olarak su ve şekeri bir kapta şeker adamakıllı eriyinceye kadar karıştırınKenara koyun Yağı tencereye alınEğer fıstıklı tercih ederseniz fıstığı ve unu,sade yapacaksanız yalnızca unu tencereye ekleyinNormal ateşte adamakıllı kavurunEğer fıstıklı yapıyorsanız kavurma süreniz garanti olurÇünkü fıstığın rengi altın sarısı olduğu anda un da kıvamını bulmuş demektirEğer sade unu kavuruyorsanız ,unun mis gibi kokusu ve rengine bakarak göz kararınıza güveneceksiniz meleklertitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b6ef24dalt Ocağın altını kısıp,kavrulan unun içine şerbeti ağır ağır ekleyin,şerbetle buluşan un sıçrayabilir özenli olunBirincil ilk önce fazla sulu bir kıvamdadır,gözünüz korkmasın,siz karıştırmaya devam edinKısık ateşte karıştıra karıştıra helva kıvamını bulacaktır Bundan Böyle tenecereye ve kaşığa yapışmaz birbirini tutmuş bir kıvama gelince altını kapatın 2 kaşık yardımıyla şekil verip servis tabaklarına alın ve üstlerini cevizle süsleyin id Sağlık olsun meleklertitandancevizliunhelvasiresimli5c4f35b81f578gifalt :tik: :tik: :tik:  
 
858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt