Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

TOBB, AB ile vize sorununda rövanşı aldı

TOBB, AB ile vize sorununda rövanşı aldı
0
43

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
TOBB, AB ile vize sorununda rövanşı aldı Ticarette ikili ilişkileri sağlamlaştırmak için 200'ü aşkın üyesiyle Almanya'ya hemen hemen çıkarma yapan TOBB, Berlin Havaalanı'nda vize ve gümrük kontrolüne bağlı tutulmadı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) organizasyonu ile Almanya'ya giden 200 işadamı, Berlin Havaalanında vize ve gümrük işlemlerine emrindeki tutulmadan Almanya'ya girdi AB ülkelerinde işadamlarına karşın vize uygulamaları Türk meslek dünyasının fazla sık gündeme getirdiği bir yakınma İki hafta önce işadamlarının vizesi alamaması üstüne kavga tekrar gündeme gelmişti Konunun yakın takipçisi olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun temasları sonucunda, Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (DIHK) işbirliği toplantısına katılmak üzere dışarı giden yaklaşık 200 şahsiyet Türk heyeti Berlin Havaalanı'nda vize kontrolüne ast tutulmadan Almanya'ya girdi Birçok işadamı olan takriben 200 kişinin, Schengen vizesi alındığı halde Almanya'ya denetim edilmeden girmesi işadamları aralarında TOBB, vize sorununda rövanşı aldı TOBB, Türkiye'den önce AB'ye girdibiçiminde yorumlara yol açtı 'İşte güzel bir örnek' Hisarcıklıoğlu, toplantıya katılmak üzere Berlin'e dışarı giden işadamlarına hitaben önceki akşam yaptığı konuşmada laf konusu durumu şöyle değerlendirdi: Sizlere TOBB küresel dünyada küresel aktör olacak demiştim Bunun en hoş örneğini bugün Almanya'ya girişte gördük Bu, Türk özel sektörünün gücünün göstergesi Türk heyetinin Almanya'ya kontrole ast olmadan girmesini temin etmek için Almanya'daki Türkiye Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ile farklı alanlara yönlendirilmiş temaslar kurduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un daha önce de 2001 ve 2004 yıllarında Türk işadamlarının AB topraklarına kontrole tabi tutulmadan girmesini sağladığını söyledi Rifat Hisarcıklıoğlu, dün gerçekleştirilen TOBBDIHK işbirliği toplantısında da vize sorununu dile getirerek şöyle konuştu: Olumlu ilişkilere karşın gül bahçemizde dikenler var Diyaloğun gelişmesi için yaşamsal önemde olduğu halde vize sorunu yaşanıyor Bazen fuara gelecek işadamlarımız vize alamıyor, hatta bundan nedeniyle gelemediği için fuar idaresi göre para cezasına çarptırılıyor Vize engellerinin bir an önce kaldırılması elzemdir Toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile DHIK Başkanı Ludwig Georg Braun iki kurum aralarında işbirliği geliştirmek üzere hazırlanan mutabakata imza attılar Mesleki eğitim tartışıldı TOBB ve DIHK'ın işbirliği toplantısında mesleki eğitim konusu da tartışıldı Almanya'da uygulanan mesleki eğitim modelini anlatan Köln Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Müdürü Dr Geral Püchel şunları söyledi: İkili meslek eğitimi adını verdiğimiz sistem bütün zamanlı eğitimi içeriyor Bu keza okulda verilen eğitim ayrıca de pratik gerçekleştirmek çağrıda bulunmak İşletmeler eğitim alacak kişiyle kontrat yapıyor Eğitim süresi 23 yıl olabiliyor İşletmeler kişiyi yetiştirme yükümlülüğünü üstleniyor ve her öğrenci başına 300 euro ile 900 euro arasında ödeme yapıyor Kişinin hangi mesleğe yönlendirileceğini de ticaret ve sanayi odaları belirliyorHisarcıklıoğlu: Yerel çıpa oluşturalım TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin reform sürecine katkıda bulunan IMF ve AB çıpalarının son dönemde zayıfladığını, reformların aksamaması için yerel bir çıpa mekanizmasının oluşturulması gerektiğini söyledi Hisarcıklıoğlu, bu düşüncesini şöyle açıkladı: Zayıflayan AB ve IMF çıpaları yerine kendimiz de çıpa oluşturabiliriz Bunun için kredisi yüksek olacak bir sistem gerekli Ayrıca bu sistemin hem Türkiye'de hem de uluslararası düzeyde kabul görmesi gerekir Kısacası sözleri herkes tarafından hazmedilebilecek bir kurum olmalı Bu yapının içinde IMF ve AB de bulunabilir Bunun örneği herhangi bir ülkede yok fakat biz ilk olabilirizHisarcıklıoğlu, bu düşünceye hükümet çevrelerinin nasıl baktığının sorulması üzerine bu konuyu Define yetkililerine  

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt