Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tofaş'tan Mesleki Eğitime Büyük Katkı

Tofaş'tan Mesleki Eğitime Büyük Katkı
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Tofaş'tan Mesleki Eğitime Büyük Katkı Maddesi Koç Holding öncülüğünde 2006 yılında başlatılan ’Iş Lisesi Memleket Meselesi’ eğitim projesi kapsamında Tofaş tarafından kurulan ve mezunlarına iş ayrıcalığı tanınacak olan toplam 10 Fiat Eğitim Laboratuvarı, Ankara’da düzenlenen törenle hizmete açıldı İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Samsun, Antalya, Eskişehir ile Diyarbakır’daki toplam 10 adet Fiat Eğitim Laboratuvarı mezunları, Fiat, Alfa Romeo ve Lancia yetkili servislerinde işe başlangıç imkanına sahip olacak Meslek lisesine alaka Ankara Güvercinlik Endüstri Meslek Lisesi’ndeki Fiat Eğitim Laboratuvarının açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğu olarak sosyal sorumluluğu, kurumsal sorumluluklarının fazla manâlı bir parçası olarak gördüklerini hatırlattı Mustafa Koç, Vehbi Koç Vakfı 40 yıldır çok önemli projelere imza atıyor ’Ülkem varsa ben de varım’ şiarıyla ülkenin her köşesine nüfuz etmeye özen gösteriyoruzdedi Mustafa Koç, şunları söyledi: Bu projeyle mesleki teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı, bu konuda önder olarak devlet ile iş dünyası aralarında iş birliğinin tohumlarını atmayı, kaliteli iş gücünün yetiştirilmesinde katkıda bulunarak gençleri meslek eğitimine özendirmeyi amaçlıyoruz Projenin başlamasıyla meslek liselerinin tercih edilme oranında artışlar yaşandığını gözlemledik7 yılda 8 bin öğrenci 7 yıl sürecek proje dahilinde 81 ilde, 250 okulda, 8 bin iş lisesi öğrencisine staj destekli eğitim bursu ve koçluk sağlayarak hem eğitime, keza de istihdama destek olmayı hedeflediklerini belirten Mustafa Koç, şöyle konuştu: Eğitim, kalifiye teknik eleman yetiştirilmesi, onların üretime girmeleri sonucu istihdamın artırılması ve sanayi rekabetimizin güçlenmesi, uzun vadede netice alınabilecek hedefler Özellikle sosyal sorumluluk projelerinde orta ve uzun vadeli hedefler koyarak planlı, sabırlı olmak gerekiyor Günlük gelişmelerden ve darboğazlardan etkilenmeden projenin sürdürülmesiyle sonuca ulaşmak mümkün Fiat laboratuvarlarında öğrenim görebilen öğrencilerden başarılı olanlar önce stajyer olarak Fiat servislerinde istihdam edilebilecek Dereceye girenler de Fiat teknisyeni olabilecekBirincil mezunlarını 2010’da verecek FİAT Eğitim Laboratuvarları’nda benzinli ve dizel motorlar, elektrikelektronik, otokaporta boyacılığı, esas kaynak ve tesviyecilik, bilgisayar, ölçme teknikleri, hidrolik pnömatik, termodinamik, işçi sağlığı ve iş güvenliği gibi konularda eğitim verilecek Öğrenciler, teorik ve pratik eğitimlerinin yanı sıra Fiat markası ve teknolojilerini öğrenerek, iş imkanlarından yararlanma ayrıcalığına sahip olacak Mesleki eğitimde patlama yaşıyoruz TOFAŞ’ın 10 Fiat Eğitim Laboratuvarı’nın Ankara’da düzenlenen başlangıç törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitime desteklerinden nedeniyle Koç Topluluğu’na teşekkür ediyorum Cet ismi yalnızca Koç olanları değil, mesleki ve teknik eğitimin koçlarını da tebrik ediyorumdedi Çelik, şöyle konuştu: Tofaş kendi gereklilik duyduğu ara elemanı yetiştirmek üzere MEB ile diğer firmalara ve kuruluşlara örnek olacak meslek birliği gerçekleştiriyor Bu yıl mesleki ve teknik eğitimde patlama diyebileceğimiz bir kayıt dönemi yaşadık Büyükşehirlerdeki birçok okulumuzda kapasitemiz yetmediği için ikili öğretime geçtik Belirli yerlerdeki genel liselerimizi peyderpey iş okullarına dönüştürüyoruz Türkiye’de ara eleman ihtiyacı varOtomotivin temeli teknik eleman BÜTÜN dünyada otomotiv sektörünün temelini iyi yetişmiş teknik elemanların oluşturduğuna dikkat çeken Tofaş CEO’su Ali Pandır, şöyle konuştu: 40’ıncı kuruluş yılını kutlayan Tofaş, Türk otomotiv sektörüne profesyonel yöneticiler, mühendisler ve tasarımcıların yanı sıra teknik becerisi yüksek değerli otomotiv işgücünü kazandırmasıyla ön plana çıkıyor Güvercinlik Endüstri Meslek Lisesi’ndeki Fiat Eğitim Laboratuvarı, Tofaş kadar 2008 yılı içinde açılan 11 eğitim laboratuvarlarından bir örneğini temsil ediyor 3 yıl içinde Türkiye çapında 1300 öğrenciye fazla daha iyi imkanlarla eğitim imkanı sağlarken, bir yanlamasına da yetkili servislerimizde ihtiyaç duyduğumuz kaliteli personelin istihdam edilmesi konusunda manâlı bir adım attıkHurriyet  

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt