Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, yerli araba projesi TOGG ile ilgili kıymetli bir gelişme yer aldı. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı'na eklenen bir fıkrayla, projeye yeni bir takviye daha verildi. Buna nazaran TOGG'un üretim yeri, yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın 5 yıl müddetle sağlanması halinde teşebbüse ücretsiz olarak tahsis edilecek.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tek dayanak, TOGG'a değil. Devlet, batarya hücresi ve modül üretim tesisi yatırımı için de dayanak kararı aldı. Bu karara nazaran Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan 2 başka taşınmazın belli kısımlarıyla, bir taşınmazın tamamının "Silk Road Pak Güç Depolama Teknolojileri AŞ"ye devredildi. Böylece şirket, üretim toprağı için para harcamak zorunda kalmayacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan TOGG kararı:
"Bursa ili, Gemlik İlçesi, Gençali Mahallesi, 2073 numaralı parselde yer alan 1.071.801,49 metrekare yüzölçüme sahip taşınmaz üzerinde, Türkiye'nin Arabası Teşebbüs Kümesi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi lehine direkt, hasılat hissesi alınmaksızın, 49 yıl mühletle bağımsız ve daima nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek olup, öngörülen yatırımın tamamlanması ve istihdamın beş yıl mühletle sağlanması kaidesiyle kelam konusu taşınmaz, talepleri halinde tapuda anılan Şirket ismine bedelsiz olarak tescil edilebilir."
Batarya hücresi ve modül üretim yatırım şirketi ile ilgili karar:
"Bursa ili, Gemlik İlçesi, Gençali Mahallesinde bulunan 134 ada, 4 parsel numaralı 3.024.555,87 metrekarelik taşınmazın EK-1'de koordinatları belirtilen 590.046,23 metrekarelik kısmı ile Gemlik İlçesi, Hisar Mahallesinde bulunan 521 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın tamamı ve 520 ada, 1 parsel numaralı 13.361,17 metrekarelik taşınmazın EK-2'de koordinatları belirtilen ve kıyı kenar çizgisi dışında kalan 11.126,00 metrekarelik kısmı üzerinde, Siro Silk Road Pak Güç Depolama Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi lehine direkt, hasılat hissesi alınmaksızın, 49 yıl mühletle bağımsız ve daima nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek olup, yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın beş yıl müddetle sağlanması kaidesiyle kelam konusu taşınmazlar, talepleri halinde tapuda anılan firma ismine bedelsiz olarak tescil edilebilir."
TOGG'un fiyatını da etkilemesi beklenen yeni ÖTV düzenlemesi hakkında ayrıntılar için:
Düzenleme sonrası fiyatı değişen elektrikli arabalar için: