iltasyazilim
FD Üye
Tok Tutan Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler
*5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
*1 tatlı kaşığı keten tohumu
*1 çay fincanı süt
*1 tatlı kaşığı yulaf kepeği(isteğe bağlı)
*1 elma veya muz
*İstediğiniz miktarda ceviz veya fındık vs
*Tarçın
*Damak zevkinize göre pekmez
Tok Tutan Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı Yulaf, keten tohumu ve süt orta ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakılır Bu arada bir kaseye meyve doğranır, ceviz ilave edilir Ocaktaki yulaflı karışım lapa haline gelince altı kapatılır Yulaflar isterseniz çok pişebilir yada hafif diri kalabilir bu pişirme süresinde 1 dakika farkettiriyor Ocaktan aldığımız yulaf lapasına sıcakken yulaf kepeği ilave edilip iyice karıştırılır Bu karışım kasedeki meyvelerin üzerine dökülür Damak zevkinize göre bir kaç kaşık pekmez ve tarçın ilave edilerek bir kaç kez karıştırılır Yulaf lapanız hazır Yanında kahve ile alternatif bir kahvaltı ya da ara öğün Uzun süre tok tutuyor ve tatlı krizlerine iyi geliyor Afiyet olsun
*5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
*1 tatlı kaşığı keten tohumu
*1 çay fincanı süt
*1 tatlı kaşığı yulaf kepeği(isteğe bağlı)
*1 elma veya muz
*İstediğiniz miktarda ceviz veya fındık vs
*Tarçın
*Damak zevkinize göre pekmez
Tok Tutan Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı Yulaf, keten tohumu ve süt orta ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakılır Bu arada bir kaseye meyve doğranır, ceviz ilave edilir Ocaktaki yulaflı karışım lapa haline gelince altı kapatılır Yulaflar isterseniz çok pişebilir yada hafif diri kalabilir bu pişirme süresinde 1 dakika farkettiriyor Ocaktan aldığımız yulaf lapasına sıcakken yulaf kepeği ilave edilip iyice karıştırılır Bu karışım kasedeki meyvelerin üzerine dökülür Damak zevkinize göre bir kaç kaşık pekmez ve tarçın ilave edilerek bir kaç kez karıştırılır Yulaf lapanız hazır Yanında kahve ile alternatif bir kahvaltı ya da ara öğün Uzun süre tok tutuyor ve tatlı krizlerine iyi geliyor Afiyet olsun