Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tokat Keşkeği

Tokat Keşkeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tokat Keşkeği Tarifi İçin Malzemeler

*Haşlanmış aşurelik buğday
*2 diş sarımsak
*56 parça kemikli et
*1 kase haşlanmış nohut
*2 çorba kaşığı çemen
*Salça, tuz, karabiber, pul biber, tereyağı ve sıvı yağ

Tokat Keşkeği Tarifi Yapılışı Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı konur Salça ve çemen konur Biraz yağlı olacak ve buğdaya koyup karıştırılır Baharat ve tuz koyup karıştırılır Nohutta ekleyip karıştırdıktan sonra aralarına kemikli etler ve sarımsağı da yerleştirilir Tencereyi alüminyum folyoyla iyice kapatalım, en yüksek derecede pişirelim*En son alüminyum folyoyu da alıp üzeri biraz kızarana kadar pişirip fırından çıkaralım*Görmüş olduğunuz keşkek taş fırında pişmiştir, akşam fırına verilip sabah alınır ve çok lezzetli olur
Dilerseniz pastırmayla da yapabilirsiniz
(Eğer pişmeden önceki hali katı ise birazcık su koyabilirsiniz ama yağlı olacak yağı az ise yağda koyabilirsiniz)
 
858,496Konular
982,465Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt