Ünlü komedyen Tolga Çevik, yaptığı skandal gaf ile toplumsal medyanın gündemine oturdu. Çevik, temaşa sahnesine eşofmanla çıkan bir seyircisine kızdığını söyledi. Çevik'in bu konuşmasına kayıtsız kalmayan içtimaî medya kullanıcıları ise Çevik'e, 'Cem Yılmaz'ı eşofmanla, kayınçosu olduğu için mi çıkardın?' biçiminde yansılar gösterdi.
Uzun yıllar televizyon ekranında bir temaşa programı yapan komedyen Tolga Çevik, programla ilgili konuşma yaparken skandal bir tabir kullandı. Çevik, geçmiş yıllarda 1885 yılında kurulan Ses Oyunu'nda çekimlerini yaptığı programında yaşadığı bir hikayesi, “2008 yılıydı sanırım. Sahneye eşofmanla çıkan 19 yaşındaki bir genci ‘Ben seni smokinle karşılıyorum, sen 1885 Ses Tiyatrosu’na eşofmanla mı geldin’ diyerek sahneden indirdim. Sahiden çok sinirlendim.” kelamlarıyla anlattı.
Fakat Çevik'in büyük bir gururla anlattığı bu hadisede, atladığı bir gerçek vardı. Bu gerçeği, içtimaî medya kullanıcıları Twitter'de kısa müddette gündeme getirdiler. Komedyen Cem Yılmaz'ın kız kardeşiyle evli olan Tolga Çevik, geçtiğimiz serilerde yayınlanan bir kısmına kayınçosu olan Cem Yılmaz'ı da davet etmişti. Yılmaz, sahneye eşofman kadrosuyla çıkmıştı.
Mevzuyu görsellerle çevre medya gündemine taşıyan bir kullanıcı, 'Madem eşofmanla gösterim sahnesine gelen evlada ayar oldun sahneden indirdin, kayınçon Cem Yılmaz’a da sesini çıkarıp sahneden indirseydin?' yansısını gösterdi.
Gelen bu reaksiyona destek, kısa vadede büyüdü. Kimi kullanıcılar Çevik'i etiketleyerek, 'Başın göğe erdi mi pekala?' biçiminde tefsirlerde bulunarak, yansılarını muayyen ettiler.