Ton Balıklı Avokado Salatası Ton Balıklı Avokado Salatasi Malzemeler2 avokado 1 kutu ton baligi konservesi (catalla ezilmis) ½ kutu misir konservesi ½ cay bardagi dek dogranmis aci biber tursusu 1 yemek kasigi mayonez (eklemeseniz de olabilir zaten avokado yeterince yagli) 2 dal yesil sogan (ince dogranmis) Özlem edilirse salatalik tursusu da eklenebilir Yapilisi Once avocadolar yikanir ve ortadan (boylamasina) ikiye ayrilir (bastan basa bicakla kestikten sonra endinize cekmek yerine, iki yariyi ters yonlerde cevirin, goreceksiniz ama derhal ayrilacaklar) Cekirdek bir yarida kalacaktir Cekirdegin ustune belirgin bir bicak batirin ve kendinize dogru bicagi cekin (cok duzgun ayirmaniza lüzum yok aslinda bu sekilde olmazsa, cekirdeginin kenarindaki meyveyi de bicakla alabilirsiniz) Cekirdeklerini cikardiktan daha sonra, meyveyi kabugundan ayirin Kabuklar tabak gorevini gorecekleri icin zedelenmesinler Sonra cikardigimiz meyveler once catal ile ezilir ve diger malzemeler eklenir, karistirilir Elde edilen karisim kabuki tabaklarin icinde servis edilir Yalniz servisten anında once yapilmasini oneriyorum, somurtkan takdirde avokadolar karariyor Dolapta bekletmenizi onermem